
Gluténmentes somlói galuska
A különösen finom gluténmentes somlói galuskával nem csak a lisztérzékenyeknek jársz a kedvébe.

Ezen a sütin nem fogod észrevenni, hogy gluténmentes. A tészta pillekönnyű, aranysárga, a krém pedig lágy és selymes. Bármilyen alkalomra elkészítheted, a siker nem mard el. A gluténmentes somlói galuskának senki sem tud ellenállni.

Gluténmentes somlói galuska
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál kukoricaliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 citrom héja
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
Vaníliás krém
- 5 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 2 csomag kukoricakeményítő-alapú vaníliás pudingpor
- 2 tojás
- 1 rúd vanília
Csokiöntet
- 5 dkg vaj
- 4 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 tojás
- rum
Díszítés
- 5 dkg darált dió
- 3 dl tejszínhab
Elkészítés:
Válaszd ketté a tojásokat. A sárgáját keverd fehéredésig a cukorral, és reszeld bele a citrom héját. Majd fokozatosan dolgozd hozzá a keményítővel és a szódabikarbónával elkevert lisztet. Jót tesz a tésztának, ha előtte átszitálod. A fehérjét egy csipet sóval verd keményre, és óvatosan, fakanállal forgasd a masszához. Vigyázz, ne törd meg a tésztát, mert akkor nem lesz szép magas. Ha homogén, felezd el, az egyik részébe tégy kakaót. Egyengesd mindkét masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és külön-külön süsd meg előmelegített sütőben, 160 fokon körülbelül 25-25 perc alatt.
Tégy fel három deci tejet főni, majd öntsd hozzá a két deci tejben simára kevert pudingport, add hozzá a cukrot, a tojást, kapard hozzá a vaníliát. Főzz sűrű krémet, közben folyamatosan kevergesd. Ha kész, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
A csokiöntethez a tojást, a kakaóport, a cukrot és a rizslisztet kevés tejjel dolgozd simára, lassan adagold hozzá a többi tejet is. Alacsony hőfokon, folyton kevergetve főzd össze. Ennek nem kell olyan sűrűnek lennie, mint a vaníliás krémnek. Majd húzd le a tűzről, add hozzá a vajat és a rumot. Hagyd kihűlni.
A tésztákat vágd fel, rendezd kelyhekbe, kanalazd rájuk a vaníliás krémet, öntsd le csokival. Szórd meg alaposan a darált dióval. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt verd kemény habbá a tejszínt, és díszítsd vele a sütit.
- édességek
- almás sütemények
- amerikai csokis keksz
- gluténmentes piskóta
- gluténmentes somlói galuska
- gluténmentes
- Recept

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept