Puha, gluténmentes torta lágy, mascarponés krémmel: rizslisztből áll a tésztája

Ennek a puha, gluténmentes, mascarponés tortának a tésztája rizslisztből és darált dióból áll.

Gluténmentes mascarponés torta rizslisztből
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gluténmentesen, rizslisztből is készíthetsz fantasztikus mascarponés tortát. Ha kerülöd a fehér lisztet, sokféle termékkel helyettesítheted: kukoricalisztből fantasztikus, ropogós lepényeket készíthetsz, a kókuszliszt pedig bögrés palacsinta alapanyaga lehet.

Gluténmentes mascarponés torta rizslisztből

Hozzávalók 12 személyre

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 3 evőkanál darált dió

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. Ezután adagold bele kanalanként a cukrot, és egyenként a tojássárgákat. A rizslisztet keverd el a darált dióval, és fakanállal forgasd a tésztához.

A masszát egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában, és 180 fokon nagyjából 20 perc alatt süsd készre. Amikor átsült, borítsd ki deszkára, és hagyd teljesen kihűlni.

A krémhez a jól behűtött tejszínt verd habbá, és add hozzá a habfixálót is. Adagold bele először a porcukrot, utána a mascarponét, és keverd simára.

A kihűlt piskótát lapjával vágd ketté. Az egyik lapot kend meg a krémmel, fedd be a másik lappal, és a tetején oszd el a maradék mascarponés keveréket. Tedd be a hűtőbe néhány órára, hogy összeálljon.

Isteni banánkenyér eperkompóttal sütve: 20 perc alatt kész, a többit a sütő elvégzi

Imádjuk a banánkenyeret. Csak épp tavasszal nem jut eszünkbe készíteni, mert a hűvös, teagőzös, bekuckózós esték jutnak róla eszünkbe. Pedig valójában a banánkenyér egy szuper sütemény, amit könnyedén átfazonírozhatunk szezonális fűszerekkel, magokkal és gyümölcsökkel.

Elolvasom
Ezt is szeretjük