Liszt nélkül készült mákos torta: a húsvéti asztalra is tökéletes

Gluténmentesen is isteni lehet a mákos torta, különösen, ha a belsejét savanykás lekvárral bolondítjuk meg.

Liszt nélkül készült mákos torta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akár a húsvéti asztal dísze is lehet ez a mennyei, omlós máktorta, amibe ráadásul liszt sem kell, így a gluténmentes diétába is beleillik. A tésztát étcsoki dúsítja, a közepébe pedig elkészítés után lekvárt kenhetsz. A tojások szétválasztását nagy óvatossággal végezd, ügyelve arra, hogy egy csepp sárgája se kerüljön a fehérje közé, mert akkor nem lehet habbá verni.

Liszt nélkül készült mákos torta

Hozzávalók

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 6 db tojás
  • 3 evőkanál barack- vagy málnalekvár
  • 2 evőkanál szeletelt mandula a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjékből verj kemény habot. A sárgájukat keverd habosra a vajjal és a cukorral, majd fokozatosan, kanalanként add hozzá a darált mákot és az olvasztott csokit. Végül óvatosan, fakanállal keverd a masszához a felvert tojáshabot.

Simítsd a tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába, szórd meg körben a szélét szeletelt mandulával, és 180 fokon süsd nagyjából fél órát, amíg a beleszúrt villa száraz marad.

Ha átsült a torta, vedd ki a sütőből, emeld ki egy deszkára, és hagyd kihűlni. Amikor már nem forró, óvatosan vágd ketté, kend meg az alsó lapot lekvárral, majd helyezd rá vissza a tetejét.
Csodálatosan mutat a húsvéti asztalon a habos citromos pite is.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük