Liszt nélkül készült mákos torta: a húsvéti asztalra is tökéletes
Gluténmentesen is isteni lehet a mákos torta, különösen, ha a belsejét savanykás lekvárral bolondítjuk meg.
Akár a húsvéti asztal dísze is lehet ez a mennyei, omlós máktorta, amibe ráadásul liszt sem kell, így a gluténmentes diétába is beleillik. A tésztát étcsoki dúsítja, a közepébe pedig elkészítés után lekvárt kenhetsz. A tojások szétválasztását nagy óvatossággal végezd, ügyelve arra, hogy egy csepp sárgája se kerüljön a fehérje közé, mert akkor nem lehet habbá verni.
Liszt nélkül készült mákos torta
Hozzávalók
- 15 dkg vaj
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg darált mák
- 10 dkg étcsokoládé
- 6 db tojás
- 3 evőkanál barack- vagy málnalekvár
- 2 evőkanál szeletelt mandula a tetejére
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjékből verj kemény habot. A sárgájukat keverd habosra a vajjal és a cukorral, majd fokozatosan, kanalanként add hozzá a darált mákot és az olvasztott csokit. Végül óvatosan, fakanállal keverd a masszához a felvert tojáshabot.
Simítsd a tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába, szórd meg körben a szélét szeletelt mandulával, és 180 fokon süsd nagyjából fél órát, amíg a beleszúrt villa száraz marad.
Ha átsült a torta, vedd ki a sütőből, emeld ki egy deszkára, és hagyd kihűlni. Amikor már nem forró, óvatosan vágd ketté, kend meg az alsó lapot lekvárral, majd helyezd rá vissza a tetejét.
Csodálatosan mutat a húsvéti asztalon a habos citromos pite is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció