Liszt nélkül készült mákos torta: a húsvéti asztalra is tökéletes
Gluténmentesen is isteni lehet a mákos torta, különösen, ha a belsejét savanykás lekvárral bolondítjuk meg.


- Naná, hogy az edzőruha is motiváló lehet: kényelmes és divatos darabok árakkal, amiket házhoz rendelhetsz »
- Mick Jagger 28 éves lánya farmernadrágban is dögös: a legnőiesebb tavaszi fazonok, Georgia May ajánlásával »
- 7 tavaszi alapdarab, ami nem hiányozhat egy francia nő ruhatárából: egyszerűek, mégis nőiesek »
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
Akár a húsvéti asztal dísze is lehet ez a mennyei, omlós máktorta, amibe ráadásul liszt sem kell, így a gluténmentes diétába is beleillik. A tésztát étcsoki dúsítja, a közepébe pedig elkészítés után lekvárt kenhetsz. A tojások szétválasztását nagy óvatossággal végezd, ügyelve arra, hogy egy csepp sárgája se kerüljön a fehérje közé, mert akkor nem lehet habbá verni.
Liszt nélkül készült mákos torta
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg darált mák
- 10 dkg étcsokoládé
- 6 db tojás
- 3 evőkanál barack- vagy málnalekvár
- 2 evőkanál szeletelt mandula a tetejére
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjékből verj kemény habot. A sárgájukat keverd habosra a vajjal és a cukorral, majd fokozatosan, kanalanként add hozzá a darált mákot és az olvasztott csokit. Végül óvatosan, fakanállal keverd a masszához a felvert tojáshabot.
Simítsd a tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába, szórd meg körben a szélét szeletelt mandulával, és 180 fokon süsd nagyjából fél órát, amíg a beleszúrt villa száraz marad.
Ha átsült a torta, vedd ki a sütőből, emeld ki egy deszkára, és hagyd kihűlni. Amikor már nem forró, óvatosan vágd ketté, kend meg az alsó lapot lekvárral, majd helyezd rá vissza a tetejét.
Csodálatosan mutat a húsvéti asztalon a habos citromos pite is.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept