Csupa csokis mentes kevert süti: ezt használd hozzá liszt és tej helyett
Glutén- és tejmentesen is nagyon finom csokis sütit készíthetsz.

Ez a mennyei csokis süti egyszerre tej- és gluténmentes, ugyanis gesztenyelisztből és kókusztejből készül. Ha szeretnéd, a kristálycukrot is kicserélheted benne valamilyen alternatív édesítőszerre. Az igazán telt ízek kedvéért ne csak kakaóport, hanem jó sok olvasztott étcsokit is keverj a tésztájába!
Glutén- és laktózmentes csokis süti
Hozzávalók 12 személyre
- 25 dkg gesztenyeliszt
- 15 dkg étcsoki
- 12 dkg cukor
- 4 tojás
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1.5 dl kókusztej
- 1 dl kókuszolaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
A csokit olvaszd fel, és hagyd langyosra hűlni. A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a vaníliaaromát és a kókuszolajat. Egy másik tálban keverd el a gesztenyelisztet a kakaóporral és a sütőporral, és a kókusztejjel felváltva több adagban keverd a cukros tojáshoz. Végül forgasd bele az olvasztott csokit.
Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a tésztát, és 180 fokos sütőben fél óra alatt süsd készre. Amikor a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki a sütőből, és formában hagyd kihűlni.
Darált dió felhasználásával is egyszerűen készíthetsz gluténmentes tortát.
Csupa dió sütemény liszt nélkül: 4 hozzávalós recept
Diórajongók, figyelem! Ez a sütemény garantáltan a kedvenced lesz, hiszen hihetetlenül egyszerűen, gyorsan és kevés alapanyagból készül!
ElolvasomKép: Aldo Garcia Mendiburu / Getty Images
- kókusztej
- laktózmentes
- kókuszolaj
- gesztenyeliszt
- gluténmentes csokitorta
- gluténmentes sütemény
- Recept