Ellenállhatatlan gluténmentes kókuszos keksz: egyiket kapkodod a másik után
Ezek az ízletes kekszek ideálisak azok számára, akik gluténmentes étrendet követnek, vagy könnyű és laktató nassolnivalóra vágynak.

Ha rohanós reggeleken vagy két étkezés között csak gyorsan bekapnál valami finomat, jól jönnek a házi készítésű kókuszos, zabpelyhes kekszek. A zabpehely gazdag rostokban és tápanyagokban, amivel ráadásul a kókusz remekül harmonizál. A masszát ízlés szerint csokival, aszalt gyümölcsökkel vagy akár banánnal is feldobhatod.
Gluténmentes kókuszos keksz
Hozzávalók 12 darabhoz
- 25 dkg zabpehely gluténmentes
- 10 dkg zabliszt gluténmentes
- 6 dkg kókuszreszelék
- 8 dkg vaj
- 4 dl rizstej
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A zablisztet, a zabpelyhet, a porcukrot, a kókuszt és a sót vegyítsd el egy tálban, majd adj hozzá puha vajat, és fokozatosan önts hozzá annyi tejet, hogy a tészta összeálljon. Gyúrd össze, és formázz belőle egy gombócot, majd tedd a hűtőbe legalább fél órára.
Pihentetés után készíts a masszából kisebb gombócokat, majd rendezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. A kezeddel kicsit lapítsd el mindegyiket. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ezután vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni pár percig, majd tedd a kész kekszeket tálcára.
A kekszbe arostdús zabpehely melléakár alma és fahéj is kerülhet. Ebbe a változatba ráadásul cukor sem kell.
Puha almás-fahéjas keksz 4 hozzávalóból: zabpehely az alapja
Készítheted cukormentes formában is ezt az egyszerű, isteni sütit, ha édes almával dolgozol, nem lesz szükség másra.
Elolvasom(Képek forrása: Getty Images Hungary)