Sütőben sült gluténmentes fasírt - Épp olyan finom, mint a hagyományos változat
Sütőben sütve, gluténmentes kenyérből még egészségesebb.
A gluténmentes fasírtot készítsd darált pulykahúsból, és ne olajban süsd ki, hanem sütőben, így még kevesebb zsiradékot fogyasztasz. A töltelékhez vagy a panírhoz használj gluténmentes kenyeret vagy zabkorpát. Ha ezt kihagyod, az összenyomott húspogácsákat hamburgernek is megcsinálhatod. Köretként tálalj mellé főzeléket vagy édesburgonyát.
Gluténmentes fasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg pulykacomb
- 1 vöröshagyma
- 50 g zabkorpa
- 1 tojás
- 2 szelet gluténmentes kenyér
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
A kenyérszeleteket áztasd be, majd jól csavard ki. A hagymát aprítsd fel, add hozzá a darált húshoz a tojással és a fűszerekkel együtt, majd az egészet jól dolgozd össze. A masszából formálj kis gombócokat, majd ha zabkorpával készíted, görgesd meg őket sütés előtt ebben a speciális panírban.
A sütőt melegítsd elő, majd a húsgombócokat locsold meg olajjal. Sütőpapíron süsd a húsgombócokat 180 fokon 50 percig. Gluténmentes kenyér helyett használhatsz tört főtt krumplit is a töltelékhez.
Vásárolj Femina Klub bérletet!
Vásárolj bérletet, és vegyél részt a 2025-ös év különleges előadásain, ahol izgalmas témákról hallhatsz elismert szakértőktől és közéleti személyiségektől.
- Kajdi Csaba, aki humorral és őszinteséggel osztja meg tapasztalatait nőkről és élettapasztalatairól "Anyámtól a modellekig" témában. 2025.02.19.
- Steigervald Krisztián, aki a generációk közötti kommunikáció kihívásait tárgyalja "Boomerek és Zoomerek" című előadásában. 2025.04.09.
- Kepes András, aki megmutatja milyen eszközökkel érhetjük el, hogy egyszerre legyünk boldogok, sikeresek és tudatosak. 2025.06.05.
További részletek: feminaklub.hu/
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció