Sütőben sült gluténmentes fasírt - Épp olyan finom, mint a hagyományos változat
Sütőben sütve, gluténmentes kenyérből még egészségesebb.
A gluténmentes fasírtot készítsd darált pulykahúsból, és ne olajban süsd ki, hanem sütőben, így még kevesebb zsiradékot fogyasztasz. A töltelékhez vagy a panírhoz használj gluténmentes kenyeret vagy zabkorpát. Ha ezt kihagyod, az összenyomott húspogácsákat hamburgernek is megcsinálhatod. Köretként tálalj mellé főzeléket vagy édesburgonyát.
Gluténmentes fasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg pulykacomb
- 1 vöröshagyma
- 50 g zabkorpa
- 1 tojás
- 2 szelet gluténmentes kenyér
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
A kenyérszeleteket áztasd be, majd jól csavard ki. A hagymát aprítsd fel, add hozzá a darált húshoz a tojással és a fűszerekkel együtt, majd az egészet jól dolgozd össze. A masszából formálj kis gombócokat, majd ha zabkorpával készíted, görgesd meg őket sütés előtt ebben a speciális panírban.
A sütőt melegítsd elő, majd a húsgombócokat locsold meg olajjal. Sütőpapíron süsd a húsgombócokat 180 fokon 50 percig. Gluténmentes kenyér helyett használhatsz tört főtt krumplit is a töltelékhez.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció