Sütőben sült gluténmentes fasírt - Épp olyan finom, mint a hagyományos változat
Sütőben sütve, gluténmentes kenyérből még egészségesebb.

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
A gluténmentes fasírtot készítsd darált pulykahúsból, és ne olajban süsd ki, hanem sütőben, így még kevesebb zsiradékot fogyasztasz. A töltelékhez vagy a panírhoz használj gluténmentes kenyeret vagy zabkorpát. Ha ezt kihagyod, az összenyomott húspogácsákat hamburgernek is megcsinálhatod. Köretként tálalj mellé főzeléket vagy édesburgonyát.

Gluténmentes fasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg pulykacomb
- 1 vöröshagyma
- 50 g zabkorpa
- 1 tojás
- 2 szelet gluténmentes kenyér
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
A kenyérszeleteket áztasd be, majd jól csavard ki. A hagymát aprítsd fel, add hozzá a darált húshoz a tojással és a fűszerekkel együtt, majd az egészet jól dolgozd össze. A masszából formálj kis gombócokat, majd ha zabkorpával készíted, görgesd meg őket sütés előtt ebben a speciális panírban.
A sütőt melegítsd elő, majd a húsgombócokat locsold meg olajjal. Sütőpapíron süsd a húsgombócokat 180 fokon 50 percig. Gluténmentes kenyér helyett használhatsz tört főtt krumplit is a töltelékhez.

Szűrővizsgálat otthon
Önellenőrzésre szolgáló gyorstesztünk a gluténérzékenységgel összefüggő szöveti transzglutamináz ellenes IgA antitestek kimutatására alkalmas. Egy csepp véredből 97%-os bizonyossággal meg tudja állapítani, hogy a tüneteidet cölikália okozza-e.
Bővebben itt olvashatsz a termékről.
Promóció
Még több recept