Mogyorós süti rengeteg étcsokival: gluténmentes receptet mutatunk
Ebben a gluténmentes csokis sütiben a lisztet darált mandula helyettesíti.
A gluténmentes csokitorta tésztáját darált mandula fogja össze, de néhány egész szem is kerül a szeletekbe, amelyek beleharapva roppannak a fogaid között. Használhatsz előre darált mogyorót is, de ha van jó minőségű aprítógéped, érdemes inkább egészben megvenni, lepirítani és frissen darálni őket.
Gluténmentes csokis-mogyorós torta
Hozzávalók 12 szelethez
- 20 dkg 70 százalékos étcsoki
- 17.5 dkg kristálycukor
- 15 dkg hámozott, sótlan mogyoró (vagy 10 dkg darált és 5 dkg egész mogyoró)
- 5 tojás
- 1.75 dl olaj
- 1 csipet só
Elkészítés:
A mogyorót egy száraz serpenyőben pirítsd meg. Az egyharmadát tedd félre, a többit aprítógépben törd morzsalékosra. A csokit gőz fölött vagy mikróban olvaszd fel. Amikor felolvadt, keverd hozzá az olajat. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd adj hozzá két evőkanál cukrot, és ezzel verd tovább, amíg szép fényes lesz. Forgasd bele az olvasztott csokit és a darált mogyorót. A maradék cukrot keverd ki a tojássárgákkal. Keverd el egy fakanálnyi csokis keverékkel, hogy fellazítsa, és így forgasd a habhoz. Az egész mogyorókat késsel felezd el, és add a tésztához.
Egy 22 centis tortaformát bélelj ki sütőpapírral. Egyengesd el benne a masszát, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 40 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta.
Mogyoró egy egészséges, cukormentes energiaszelet alapja is lehet.
Mogyorós energiaszelet finomított cukor nélkül: egészséges nasi
Ezt a mogyorós harapnivalót csak szeretni lehet: csupa mogyoró és mogyoróvaj alkotja, és finomított cukor nélkül készül.
ElolvasomKép: istetiana / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció