Amerikai stílusú banánpalacsinta tej- és gluténmentesen: érett, puha banánból az igazi

A gluténmentes amerikai stílusú banános palacsinta egészséges, tápláló és nagyon finom reggeli.

Gluténmentes banános palacsinta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gluténmentes amerikai stílusú banános palacsinta tej- és tojásmentesen készül. Maradékmentő fogásnak is tökéletes, hiszen a puha, érett banán a legjobb hozzá.

Gluténmentes banános palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 12 dkg gluténmentes liszt (pl Dove Farm önkelesztő gluténmentes süteményliszt)
  • 2 evőkanál cukor/barna cukor/kókuszvirágcukor
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 1.5 dl cukrozatlan növényi tej/helyettesítő ital (pl. mandula)
  • 1 nagyobb érett banán
  • 1 csipet
  • 0.5 csomag gluténmentes sütőpor
  • kevés olaj a sütéshez
  • juharszirup, friss gyümölcs a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A banánt tedd egy tálba, és villával pürésítsd. Add hozzá a cukrot, a sót és az olajat. Egy másik tálban keverd össze a lisztet a sütőporral, adagold a banános részhez, végül öntsd fel a növényi itallal, és keverj belőle csomómentes tésztát. 

Egy serpenyőt kenj ki vékonyan olajjal, és tegyél bele két evőkanálnyi masszát. Egy időben négy-öt palacsinta sülhet a serpenyőben. Oldalanként két-három perc alatt süsd őket aranyszínűre. Tálald a palacsintákat ízlés szerint juharsziruppal, gyümölcsökkel.

 

Fotó: Kiss Marietta Panka

Cukormentes banánkenyér: maradékmentő süti, ha túlérett a gyümölcs

Ha nálad is előfordul, hogy néhány banán túlérik, akkor eszedbe ne jusson kidobni: készíts belőlük finom és laktató süteményt!

Elolvasom
Ezt is szeretjük