Gluténmentes amerikai fánkok sütőben: egyszerű kevert tészta az alapja

Gluténmentesen is csodás amerikai fánkokat készíthetsz, ráadásul ezt a változatot keleszteni sem kell.

Gluténmentes amerikai fánk sütőben
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyszerű kevert tészta az alapja ennek a gluténmentes amerikai fánknak, amelyet most ráadásul bő olaj helyett sütőben süthetsz ki, ha van hozzá megfelelő formád. Kukoricalisztből készül, így nem is kerül sokba. A tetejét, ha szeretnéd, vond be cukormázzal, és díszítsd színes cukrokkal!

Gluténmentes amerikai fánk sütőben

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:

  • 15 dkg görög joghurt
  • 12 dkg kukoricaliszt
  • 5 dkg cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 0.5 citrom reszelt héja
  • olaj a forma kikenéséhez

A tetejére:

  • 30 dkg porcukor
  • 1 tojás fehérje
  • 0.5 citrom leve
  • színes cukrok a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat keverd habosra a cukorral. Amikor a térfogata megnőtt, add hozzá a joghurtot, az olajat és a reszelt citromhéjat. A kukoricalisztet keverd el egy másik tálban a szódabikarbónával és a sóval, és adagold a nedves hozzávalókhoz. Keverj belőle csomómentes tésztát.

 

A fánksütő mélyedéseit kend ki olajjal. Oszd el benne a masszát, és 180 fokon, 8-10 perc alatt süsd őket készre. A cukormázhoz a tojásfehérjét, a porcukrot és a citromlevet gőz fölött melegítsd össze. Mártsd bele a fánkokat, szórd meg mindegyiket színes cukorral, és várj, amíg megdermed.

Ricottával is süthetsz ropogós, aranybarna fánkgolyókat.

Pufi, aranybarna fánk ricottával: a citromhéj a lelke

Ha kedveled a túrós édességeket, ezt a fánkgolyót is imádni fogod, könnyed, citrusos, és kívül ropogósra, belül puhára sül.

Elolvasom

Kép: Gordo25 / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük