Gluténmentes amerikai fánkok sütőben: egyszerű kevert tészta az alapja
Gluténmentesen is csodás amerikai fánkokat készíthetsz, ráadásul ezt a változatot keleszteni sem kell.
Egyszerű kevert tészta az alapja ennek a gluténmentes amerikai fánknak, amelyet most ráadásul bő olaj helyett sütőben süthetsz ki, ha van hozzá megfelelő formád. Kukoricalisztből készül, így nem is kerül sokba. A tetejét, ha szeretnéd, vond be cukormázzal, és díszítsd színes cukrokkal!
Gluténmentes amerikai fánk sütőben
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:
- 15 dkg görög joghurt
- 12 dkg kukoricaliszt
- 5 dkg cukor
- 3 evőkanál olaj
- 2 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 0.5 citrom reszelt héja
- olaj a forma kikenéséhez
A tetejére:
- 30 dkg porcukor
- 1 tojás fehérje
- 0.5 citrom leve
- színes cukrok a szóráshoz
Elkészítés:
A tojásokat keverd habosra a cukorral. Amikor a térfogata megnőtt, add hozzá a joghurtot, az olajat és a reszelt citromhéjat. A kukoricalisztet keverd el egy másik tálban a szódabikarbónával és a sóval, és adagold a nedves hozzávalókhoz. Keverj belőle csomómentes tésztát.
A fánksütő mélyedéseit kend ki olajjal. Oszd el benne a masszát, és 180 fokon, 8-10 perc alatt süsd őket készre. A cukormázhoz a tojásfehérjét, a porcukrot és a citromlevet gőz fölött melegítsd össze. Mártsd bele a fánkokat, szórd meg mindegyiket színes cukorral, és várj, amíg megdermed.
Ricottával is süthetsz ropogós, aranybarna fánkgolyókat.
Pufi, aranybarna fánk ricottával: a citromhéj a lelke
Ha kedveled a túrós édességeket, ezt a fánkgolyót is imádni fogod, könnyed, citrusos, és kívül ropogósra, belül puhára sül.
ElolvasomKép: Gordo25 / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció