Csuda jó gesztenyés golyó kakaóban meghempergetve: rummal még finomabb
A gesztenyés golyó villámgyors édesség, még sütni sem kell, viszont igazi ízbomba.

Használd ki, hogy itt a gesztenyeszezon, és készíts az őszi csemegéből változatos, finomabbnál finomabb édességeket! Akár bolti, akár saját készítésű a massza, ha összegyúrod néhány egyszerű hozzávalóval, mennyei édességet kapsz. A rum és a mandula is csábítóbbá teszi. Ha fagyasztott masszával dolgozol, olvaszd fel felhasználás előtt.
Gesztenyés, kakaós golyó
Hozzávalók
- 25 dkg gesztenye
- 20 dkg darált keksz
- 10 dkg mandula
- 5 dkg vaj
- 3 cl rum
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Forgatáshoz
- 3 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A gesztenyemasszát törd át villával, öntsd hozzá a rumot, keverd hozzá a darált kekszet, a kakaóport, a cukrot, a darált mandulát, az olvasztott vajat, és gyúrd össze. Ha nem elég lágy a massza, vagy nem akar összeállni, önts még hozzá kevés tejet. Vizes kézzel formázz kis golyókat.
A kakaóport szórd egy tálba, és hempergesd meg benne az édességeket. Rendezd tányérra vagy tálra, tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Könnyű gesztenyés masszával a klasszikus, hattojásos piskótát is megtöltheted. Tortaformában sütve még elegánsabb.