Pirosra sült sertéskaraj zöldfűszeres vajjal: lágyan olvad a kész szeletek tetejére

Még finomabb lesz a sült sertéskaraj, ha lágy fűszervaj olvad a tetejére.

fuszervajas serteskaraj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A puha, omlós sertéskarajhoz igazán jól megy az illatos fűszervaj, amelyet a végén kell a már kisült hús tetejére adagolni. Akár magad is elkészítheted hozzá a vajat házilag, habtejszínből. A karajszeleteket sütés előtt alaposan klopfold ki, hogy a rostjaik fellazuljanak.

Fűszervajas sertéskaraj

Hozzávalók 4 személyre

A sertéskarajhoz:

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • bors

A fűszervajhoz:

  • 10 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál tárkony
  • 1 teáskanál mustár
Recept idők

Elkészítés:

A vajat elkészítés előtt legalább egy órával vedd ki a hűtőből, hogy formázható állaga legyen. A húsokat klopfold ki. Szórd meg őket sóval, borssal és pirospaprikával, és letakarva szobahőmérsékleten pihentesd egy órát.

 

A vajat keverd el a mustárral, a tárkonnyal és az aprított petrezselyemmel. Csavard fóliába, és tedd a mélyhűtőbe, hogy megdermedjen.

 

A hússzeleteket forgasd meg lisztben. Felforrósított olajon süss minden oldalukra kérget, majd önts alájuk fél deci vizet, fedd le őket, és kis lángon egy óra alatt párold őket puhára. Ha szükséges, néha pótold alatta a folyadékot. A kész húsokat oszd el a tányérokon, és mindegyik tetejére tegyél egy darabot a fűszervajból.

Ha szívesen eszel mellé savanyúságot, készíts ecetes, fokhagymás paprikát!

Ezt is szeretjük