Pirosra sült sertéskaraj zöldfűszeres vajjal: lágyan olvad a kész szeletek tetejére
Még finomabb lesz a sült sertéskaraj, ha lágy fűszervaj olvad a tetejére.
A puha, omlós sertéskarajhoz igazán jól megy az illatos fűszervaj, amelyet a végén kell a már kisült hús tetejére adagolni. Akár magad is elkészítheted hozzá a vajat házilag, habtejszínből. A karajszeleteket sütés előtt alaposan klopfold ki, hogy a rostjaik fellazuljanak.
Fűszervajas sertéskaraj
Hozzávalók 4 személyre
A sertéskarajhoz:
- 8 szelet sertéskaraj
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
A fűszervajhoz:
- 10 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál tárkony
- 1 teáskanál mustár
Elkészítés:
A vajat elkészítés előtt legalább egy órával vedd ki a hűtőből, hogy formázható állaga legyen. A húsokat klopfold ki. Szórd meg őket sóval, borssal és pirospaprikával, és letakarva szobahőmérsékleten pihentesd egy órát.
A vajat keverd el a mustárral, a tárkonnyal és az aprított petrezselyemmel. Csavard fóliába, és tedd a mélyhűtőbe, hogy megdermedjen.
A hússzeleteket forgasd meg lisztben. Felforrósított olajon süss minden oldalukra kérget, majd önts alájuk fél deci vizet, fedd le őket, és kis lángon egy óra alatt párold őket puhára. Ha szükséges, néha pótold alatta a folyadékot. A kész húsokat oszd el a tányérokon, és mindegyik tetejére tegyél egy darabot a fűszervajból.
Ha szívesen eszel mellé savanyúságot, készíts ecetes, fokhagymás paprikát!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept