Fantasztikusan omlós báránysült: a fűszervajtól még finomabb
A báránysült igazi húsvéti csemege, egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, de nem árt odafigyelni néhány dologra.
Sok országban nem sonkát, hanem bárányt fogyasztanak húsvétkor, ezzel is követve Jézus és tanítványai példáját. Ha te is szeretnél egy kis változatosságot csempészni az ünnepi menübe, mindenképpen próbáld ki ezt a fűszervajjal megbolondított báránycombot. Készítésének a titka, hogy sütés előtt fűszeres pácban kell érlelni a húst több órán, vagy akár egy éjszakán keresztül. A bőrét szurkáld meg sűrűn villával, így az ízek lehatolnak a hús belsejébe.
Fűszervajas báránysült receptje
Hozzávalók
- 1.5 kg kisebb báránycomb
- 8 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál őrölt rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A báránycombot tisztítsd meg a faggyútól, mosd meg, majd töröld szárazra, és sűrűn szurkáld meg villával. Egy kis tálban keverd össze a vajat az átnyomott fokhagymagerezdekkel, a rozmaringgal, a sóval és a borssal, majd alaposan dörzsöld be vele a húst, külön odafigyelve, hogy a résekbe is bőven jusson a fűszervajból. Hűtőben pihentesd néhány órát.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A combot helyezd mély tepsibe, takard le alufóliával, és két óra alatt süsd szép pirosra. Időnként a keletkező szafttal locsold meg. Ha már könnyedén bele tudsz szúrni egy villát, biztosan elkészült. Ne süsd túl, akkor az igazi, ha a közepe még rózsaszínes. Felvágás előtt pihentesd legalább negyedórát, csak utána tálald.
Előételként remek választás lehet a húsvéti asztalra a töltött tojás.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció