Fűszeres sertéstarja krumpliágyon
Ezt tedd, hogy omlós legyen a hús!
Ezért a jól megpakolt fűszeres sertéstarjáért minden húsimádó odalesz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rengeteg finomsággal megrakott, sült fűszeres tarja szaftos, lágy és nagyon zamatos. Ha Juhászné Terdik Krisztina módszerét  követed, a hús biztosan nem szárad ki, és nem lesz rágós.

Fűszeres tarja

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1,5 kg burgonya
  • 1 kg sertéstarja
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 1 szál kolbász
  • 3 szelet kolozsvári szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál mangalicazsír
  • majoránna
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A csont nélküli tarját mosd meg, szeleteld fel, klopfold ki, szórd meg sóval, borssal, majoránnával, és legalább két órát hagyd állni. A kolbászt szeld karikákra, vagy szalámit is használhatsz, a szalonnát kockázd fel, a hagymát és a krumplit is vágd fel. Ezeket keverd jól össze, és enyhén sózd meg. Egy tepsit zsírozz ki, majd terítsd el benne a krumplis keverék felét, erre tedd a hússzeletek felét. Ezt ismételd meg még egyszer. Néhány karika kolbászt hagyj a tetejére.

Tedd a rakott húst előmelegített sütőbe, és fólia alatt, közepes lángon süsd 80 percig. Ezután vedd le róla a fóliát, majd szórd meg úgy reszelt sajttal, hogy az mindent befedjen, tedd rá a kimaradt kolbászt vagy szalámit. Rakd vissza a sütőbe, és pirítsd meg tíz perc alatt. Azért ne süsd tovább magas hőmérsékleten, mert akkor a hús kiszárad, és nem lesz omlós.

Ezt is szeretjük