Fűszeres sertéstarja krumpliágyon
Ezt tedd, hogy omlós legyen a hús!
Ezért a jól megpakolt fűszeres sertéstarjáért minden húsimádó odalesz.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

Esküvői dekorációk fenyőággal - Télies és romantikus »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rengeteg finomsággal megrakott, sült fűszeres tarja szaftos, lágy és nagyon zamatos. Ha Juhászné Terdik Krisztina módszerét  követed, a hús biztosan nem szárad ki, és nem lesz rágós.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1,5 kg burgonya
  • 1 kg sertéstarja
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 1 szál kolbász
  • 3 szelet kolozsvári szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál mangalicazsír
  • majoránna
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A csont nélküli tarját mosd meg, szeleteld fel, klopfold ki, szórd meg sóval, borssal, majoránnával, és legalább két órát hagyd állni. A kolbászt szeld karikákra, vagy szalámit is használhatsz, a szalonnát kockázd fel, a hagymát és a krumplit is vágd fel. Ezeket keverd jól össze, és enyhén sózd meg. Egy tepsit zsírozz ki, majd terítsd el benne a krumplis keverék felét, erre tedd a hússzeletek felét. Ezt ismételd meg még egyszer. Néhány karika kolbászt hagyj a tetejére.

Tedd a rakott húst előmelegített sütőbe, és fólia alatt, közepes lángon süsd 80 percig. Ezután vedd le róla a fóliát, majd szórd meg úgy reszelt sajttal, hogy az mindent befedjen, tedd rá a kimaradt kolbászt vagy szalámit. Rakd vissza a sütőbe, és pirítsd meg tíz perc alatt. Azért ne süsd tovább magas hőmérsékleten, mert akkor a hús kiszárad, és nem lesz omlós.

Blog.hu ajánló