Isteni fűszeres grillpácok, hogy omlós és puha maradjon a hús
A grillezés jó dolog, de ha nem sikerül tökéletesre a hús, az ront az élményen.
A pác a jól sikerült grillezés egyik alapja, a jó pác megpuhítja és ízesíti a húst, nem kell bonyolult dolgokra gondolni, már némi zöldfűszeres olajjal is remek eredményt érhetsz el.
A legjobb, ha változatos nyársakkal készülsz a vendégvárásra, válassz többféle húst és zöldséget!
Fűszeres grillpác
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkecombfilé
- 30 dkg báránycombfilé
- 3 dl natúr joghurt
- 1 marék friss koriander
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ág rozmaring
- 2-3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés ideje:
Két-három óra.
Elkészítés menete:
A húsokat tisztítsd meg alaposan, majd vágd őket körülbelül azonos méretű darabokra. A csirkéhez való páchoz keverj a joghurtba koriandert, adj hozzá némi sót, zúzz bele fokhagymát, ízlésednek megfelelő mennyiségben, majd keverd bele a csirkét, fedd le az egészet alufóliával, és mehet is a hűtőbe.
Jöhet a bárány: a maradék koriandert, a petrezselymet és a rozmaringot keverd egy tálba, öntsd fel olajjal, törj hozzá borsot és egy gerezd fokhagymát - adhatsz hozzá egy pár csepp frissen facsart citromlevet is, jól fog állni neki -, sózd meg egy picit, keverd bele a húst, és ez is mehet lefedve a hűtőbe. Ha többen lesztek, nyilván nagyobb adagokkal kell számolnod, vagy az a legjobb, ha még egy-kétféle hússal készülsz, más-más ízesítéssel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha mindenki eleget állt, és érkeznek a vendégek, végy elő nyársakat, készíts elő minél többféle zöldséget, és kezdődhet a grillezés. Az a legjobb, ha minden nyársra kerül mindkét húsból, de bízd a vendégeidre, hogy ki milyen kombinációt kíván összerakni, így mindenki a kedvencét sütheti majd.
A grillszezon sztárjai
Bármilyen trend is uralkodik a kerti sütögetésekben, mindig marad egy-két megkerülhetetlen fogás, ami nélkül nincs igazi grillparti.