Fűszeres csirkeszárnyak krumpliágyon, zöldségekkel

Így lesz igazán szaftos

A lakmározások után a fűszeres csirkeszárnyak biztosan jólesnek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyszerű fogást izgalmasabbá és ízletesebbé teheted színes, egészséges zöldségekkel. Ha Kard Éva receptje szerint készíted, a fűszeres csirkeszárnyak jó ropogósak lesznek, és külön köretről sem kell gondoskodnod.

Fűszeres csirkeszárnyak

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csirkeszárny
  • 6 krumpli
  • 4 dl víz
  • 2 sárgarépa
  • 1 paszternák
  • 1 vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 húsleveskocka
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, sózd, borsozd ízlés szerint, majd hagyd egy kicsit állni. A zöldségeket és a hagymát pucold meg, a vöröshagymát vágd nagyobb kockákra, a fokhagymát apróra, a sárgarépát és a paszternákot vastagabb szeletekre, a krumplit pedig tetszés szerint karikákra vagy kockákra.

Öntsd egy serpenyőbe az olívaolajat, majd pár perc alatt süsd meg a csirkeszárnyak mindkét felét úgy, hogy kapjanak egy kis színt. Ezután szedd ki őket, és tedd félre. A fennmaradó zsiradékon kezdd el üvegesre párolni a vöröshagymát, majd add hozzá a fokhagymát, és szórd meg a liszttel. Kevergetve pirítsd aranybarnára, öntsd fel a borral és a vízzel. Ezután tedd bele a feldarabolt répát, a paszternákot, a leveskockát, a babérlevelet, majd ízlés szerint a kakukkfüvet, a szerecsendiót, és forrald fel.

Helyezd egy tepsibe a krumplikat, azokra pedig az elősütött csirkeszárnyakat, és öntsd körbe a felforralt zöldséges lével. Ezután alufóliával fedd le a tepsit. Helyezd a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten körülbelül egy óra alatt párold puhára. Utána vedd le a fóliát, és süsd addig, amíg a csirkeszárnyak szép színt kapnak, a szaft pedig kissé besűrűsödik. Tálaláskor a húst a zöldségekkel együtt szedd a tányérra, majd ízlés szerint locsold meg a szafttal.

15868013 86d386e073a6bb490a2e7bdd21435c76 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük