Fűszeres csirkeszárnyak krumpliágyon, zöldségekkel
A lakmározások után a fűszeres csirkeszárnyak biztosan jólesnek.
Az egyszerű fogást izgalmasabbá és ízletesebbé teheted színes, egészséges zöldségekkel. Ha Kard Éva receptje szerint készíted, a fűszeres csirkeszárnyak jó ropogósak lesznek, és külön köretről sem kell gondoskodnod.
Fűszeres csirkeszárnyak
Hozzávalók 4 személyre
- 8 csirkeszárny
- 6 krumpli
- 4 dl víz
- 2 sárgarépa
- 1 paszternák
- 1 vöröshagyma
- 1 dl fehérbor
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál liszt
- 3 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 húsleveskocka
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- kakukkfű
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, sózd, borsozd ízlés szerint, majd hagyd egy kicsit állni. A zöldségeket és a hagymát pucold meg, a vöröshagymát vágd nagyobb kockákra, a fokhagymát apróra, a sárgarépát és a paszternákot vastagabb szeletekre, a krumplit pedig tetszés szerint karikákra vagy kockákra.
Öntsd egy serpenyőbe az olívaolajat, majd pár perc alatt süsd meg a csirkeszárnyak mindkét felét úgy, hogy kapjanak egy kis színt. Ezután szedd ki őket, és tedd félre. A fennmaradó zsiradékon kezdd el üvegesre párolni a vöröshagymát, majd add hozzá a fokhagymát, és szórd meg a liszttel. Kevergetve pirítsd aranybarnára, öntsd fel a borral és a vízzel. Ezután tedd bele a feldarabolt répát, a paszternákot, a leveskockát, a babérlevelet, majd ízlés szerint a kakukkfüvet, a szerecsendiót, és forrald fel.
Helyezd egy tepsibe a krumplikat, azokra pedig az elősütött csirkeszárnyakat, és öntsd körbe a felforralt zöldséges lével. Ezután alufóliával fedd le a tepsit. Helyezd a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten körülbelül egy óra alatt párold puhára. Utána vedd le a fóliát, és süsd addig, amíg a csirkeszárnyak szép színt kapnak, a szaft pedig kissé besűrűsödik. Tálaláskor a húst a zöldségekkel együtt szedd a tányérra, majd ízlés szerint locsold meg a szafttal.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció