Fűszeres csirkeszárnyak krumpliágyon, zöldségekkel
Így lesz igazán szaftos
A lakmározások után a fűszeres csirkeszárnyak biztosan jólesnek.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerű fogást izgalmasabbá és ízletesebbé teheted színes, egészséges zöldségekkel. Ha Kard Éva receptje szerint készíted, a fűszeres csirkeszárnyak jó ropogósak lesznek, és külön köretről sem kell gondoskodnod.

Fűszeres csirkeszárnyak

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 csirkeszárny
  • 6 krumpli
  • 4 dl víz
  • 2 sárgarépa
  • 1 paszternák
  • 1 vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 húsleveskocka
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, sózd, borsozd ízlés szerint, majd hagyd egy kicsit állni. A zöldségeket és a hagymát pucold meg, a vöröshagymát vágd nagyobb kockákra, a fokhagymát apróra, a sárgarépát és a paszternákot vastagabb szeletekre, a krumplit pedig tetszés szerint karikákra vagy kockákra.

Öntsd egy serpenyőbe az olívaolajat, majd pár perc alatt süsd meg a csirkeszárnyak mindkét felét úgy, hogy kapjanak egy kis színt. Ezután szedd ki őket, és tedd félre. A fennmaradó zsiradékon kezdd el üvegesre párolni a vöröshagymát, majd add hozzá a fokhagymát, és szórd meg a liszttel. Kevergetve pirítsd aranybarnára, öntsd fel a borral és a vízzel. Ezután tedd bele a feldarabolt répát, a paszternákot, a leveskockát, a babérlevelet, majd ízlés szerint a kakukkfüvet, a szerecsendiót, és forrald fel.

Helyezd egy tepsibe a krumplikat, azokra pedig az elősütött csirkeszárnyakat, és öntsd körbe a felforralt zöldséges lével. Ezután alufóliával fedd le a tepsit. Helyezd a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten körülbelül egy óra alatt párold puhára. Utána vedd le a fóliát, és süsd addig, amíg a csirkeszárnyak szép színt kapnak, a szaft pedig kissé besűrűsödik. Tálaláskor a húst a zöldségekkel együtt szedd a tányérra, majd ízlés szerint locsold meg a szafttal.

Ezt is szeretjük