Pácolt, zöldséges csirkenyársak: grillen és sütőben is elkészítheted
A színes, ízes csirkenyárs még jobb lesz, ha a húst üde, citromos, fokhagymás pácban pihenteted néhány órát.

zoldseges-csirkenyars
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Egyszerű trükkök, amik bitang jól feldobják a ruháidat: csak hajgumira és kreativitásra van hozzá szükséged »

Súlyos akné alakulhat ki a maszk viselésétől, ha erre nem figyelsz: nem mindegy, hogyan használod »

A levélmintás ruhák imádnivalóan nőiesek – Árakkal és lelőhelyekkel mutatjuk a legjobbakat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csirkenyárs, rablóhús, saslik, mindegy hogyan nevezed, az biztos, hogy kényelmesen elkészíthető és isteni. Nem véletlen, hogy a nyári sütögetések nagy kedvence. A csirkemell sem szárad ki, ha sütés előtt pácban pihenteted, sőt a zöldségeknek is jót tesz, ha megkened a fűszeres keverékkel. Kínáld kapros, joghurtos mártogatóssal! 

Fűszeres, zöldséges csirkenyársak

Hozzávalók:

A nyárshoz

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 db cukkini
  • 2 db paradicsom
  • 2 db lila hagyma
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem

A páchoz

  • 0.5 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és vágd egyforma nagyságú, körülbelül kétcentis kockákra. A cukkinit karikázd fel, a paradicsomot és a lila hagymát vágd cikkekre, mosd meg, és törölgesd szárazra. 
A páchoz az olívaolajat öntsd egy tálba, add hozzá a citromot, a borsot, a préselt fokhagymát, és jól kavard át. Kend be vele a húsdarabokat, és a hűtőben pihentesd két órát. 


Sütés előtt a hozzávalókat felváltva tűzd sasliknyársra, kend meg a maradék olívaolajjal, sózd be, és sorakoztasd egy tepsibe. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt, közben forgasd. 
Ha grillrácsra teszed, előtte kend meg olajjal, majd süsd oldalanként négy-négy percig. Amikor szép pirosak, leveheted a grillről. Aprított petrezselyemmel kínáld. 
Görögösen, tzatzikivel tálalva is isteni a csirkenyárs. A zöldfűszeres pác sokat dob a húson. 

Ezt is szeretjük