Fűszeres házi tojáskrém: ha még mindig maradt főtt tojás
Tedd változatossá az ünnepi szendvicsedet! Még biztosan akad néhány főtt tojás, amikből percek alatt elkészül a fűszeres kence.


- Diana angyalarcú unokahúga nem kis feladatot kapott: a 30 éves Kitty Spencer a Dolce & Gabbanát képviseli »
- A bőrhatású nadrág és a bakancs 50 felett sem tilos: a vagány stylist megmutatja, hogy lehet nőies »
- Opál nyaklánctól reméltek szőke hajfürtöket a középkori nők: 6 megdöbbentő szépségápolási szokás a múltból »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
Nem biztos, hogy néhány nap után a legnagyobb kedvvel fogyasztod el a főtt tojást. Készíts hát a húsvéti maradékból ínyenc szendvicskrémet! Ha igazán krémes állagot szeretnél kapni, vesd be a botmixert vagy az aprítógépet, azok hiányában villával is összedolgozhatod a hozzávalókat. Feltétlenül kínálj hozzá friss zöldséget!
Fűszeres tojáskrém
Hozzávalók:
- 6 db főtt tojás
- 5 db vaj
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál krémsajt
- 1 mokkáskanál mustár
- 2 szál zöldhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A keményre főzött, hideg tojást pucold meg, és rakd egy tálba, add hozzá a vajat. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, mustárral, majd dolgozd össze. Akár késes aprítógépbe is teheted a hozzávalókat. Lágyíts a masszán tejföllel és krémsajttal.
Ha eléri a kívánt állagot, letakarva tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Kend a kenyérre, majd rakj rá zöldhagymát, de friss paprikával, retekkel, uborkával is kitűnő.
A töltött tojást is elkészítheted maradékból, virslivel különösen jó.
Még több recept