Fűszeres, szaftos sertéssült: vele sül a zöldséges köret is
A sertéssült remek választás nagyobb családi ebédhez. Készülhet karajból, combból, tarjából, a lényeg, hogy jó omlós legyen.

- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »
- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Az egyben sült hústól sokan tartanak, pedig egy kis odafigyeléssel igazán pazar fogás lehet, és még sok munka sincs vele. A sertést mindenképp érdemes fűszeres keverékkel bekenni, hisz sokkal ízletesebb és szaftosabb lesz. Félidőben pakolj a hús mellé zöldségeket is, így a főfogással együtt a köret is elkészül, és jól átveszi a fűszerek ízét.
Fűszeres, szaftos sertéssült
Hozzávalók
- 1.5 kg sertéscomb vagy sertéskaraj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ág rozmaring
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- bors
- 40 dkg krumpli
- 20 dkg koktél paradicsom
- 20 dkg kelbimbó
- 20 dkg mirelit spárga
- 20 dkg bébirépa
Elkészítés:
A húst alaposan mosd meg, törölgesd szárazra, és jól sózd be. A fokhagymát zúzd össze, keverd össze az olajjal és a borssal, majd jól dörzsöld be vele a húst. Rakd át zsírral kikent tepsibe, akár össze is kötheted, locsolj alá vizet, szórj rá rozmaringot, fóliázd le, és told forró sütőbe. Süsd egy órán át, időnként locsolgasd a húst.
Közben a zöldségeket tisztítsd meg, vágd fel ízlés szerint, majd tedd a félig megsült sertés mellé. Locsold meg a hús szaftjával, és süss mindent puhára még körülbelül 50-60 perc alatt.
A sertésoldalasból is kiváló főfogást készíthetsz. Lassan sütve, fűszerekkel lesz tökéletes.
Még több recept