Fűszeres, szaftos sertéssült: vele sül a zöldséges köret is
A sertéssült remek választás nagyobb családi ebédhez. Készülhet karajból, combból, tarjából, a lényeg, hogy jó omlós legyen.

fuszeres-sertessult-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyben sült hústól sokan tartanak, pedig egy kis odafigyeléssel igazán pazar fogás lehet, és még sok munka sincs vele. A sertést mindenképp érdemes fűszeres keverékkel bekenni, hisz sokkal ízletesebb és szaftosabb lesz. Félidőben pakolj a hús mellé zöldségeket is, így a főfogással együtt a köret is elkészül, és jól átveszi a fűszerek ízét. 

Fűszeres, szaftos sertéssült

Hozzávalók:

  • 1.5 kg sertéscomb vagy sertéskaraj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
  • 40 dkg krumpli
  • 20 dkg koktél paradicsom
  • 20 dkg kelbimbó
  • 20 dkg mirelit spárga
  • 20 dkg bébirépa
Recept idők

Elkészítés:

A húst alaposan mosd meg, törölgesd szárazra, és jól sózd be. A fokhagymát zúzd össze, keverd össze az olajjal és a borssal, majd jól dörzsöld be vele a húst. Rakd át zsírral kikent tepsibe, akár össze is kötheted, locsolj alá vizet, szórj rá rozmaringot, fóliázd le, és told forró sütőbe. Süsd egy órán át, időnként locsolgasd a húst.
Közben a zöldségeket tisztítsd meg, vágd fel ízlés szerint, majd tedd a félig megsült sertés mellé. Locsold meg a hús szaftjával, és süss mindent puhára még körülbelül 50-60 perc alatt.
A sertésoldalasból is kiváló főfogást készíthetsz. Lassan sütve, fűszerekkel lesz tökéletes. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük