Fűszeres, szaftos csirkemell különleges krumplival
A fűszeres, szaftos csirkemell egyszerű, de elegáns fogás, fantasztikus ízvilággal.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Ennek a divatos mintának még Katalin sem tud ellenállni: nem csoda, hogy ilyen népszerű »

Nincs 1 óra, de durván felébreszti az anyagcserét: karcsúsító edzés nemcsak haladóknak »

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fűszeres, szaftos csirkemell munka után ugyanolyan remek, mint hétvégén főfogásnak. Az ízekben gazdag hús mellé süss felturbózott krumplit. Kard Éva receptjének a család minden tagja örül majd.

Fűszeres, szaftos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkemellfilé
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál chilikrém
  • 1 teáskanál friss kakukkfű
  • 1/2 citrom
  • őrölt színes bors

Sült krumpli hozzávalói

  • 8 krumpli
  • 1 l olaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 kakukkfűág
  • kisebb marék zsályalevél
Recept idők

Elkészítés:

Önts egy jénai tálba három evőkanál olívaolajat, add hozzá a citromlevet, a chilit, a kakukkfüvet, egy csipet sót, majd keverd össze, és tedd félre. A csirkemelleket egy éles késsel szeleteld fel, mosd meg, és papírtörlővel töröld szárazra.
Egy serpenyőben hevítsd fel a maradék olajat, helyezd bele a hússzeleteket, és körülbelül tíz perc alatt süsd szép pirosra. Közben sózd, őrölj rá borsot. Amikor a hússzeletek pirosak, szedd ki a zsiradékból, és tedd őket az előzőleg elkészített csípős-olajos keverékbe. Alaposan forgasd bele a csirkét, majd fedd le, és meleg helyen hagyd fél óráig állni a pácban, hogy az ízek kellően átjárják.

A krumplit hámozd és mosd meg, és töröld szárazra. Ízlés szerint vágd fel hasábokra. Tedd egy serpenyőbe a feldarabolt krumplit, majd öntsd fel a hideg olajjal úgy, hogy jól ellepje. Rakd hozzá a pucolatlan fokhagymagerezdeket, és kezdd el nagyobb lángon sütni. Ha az olaj forró, vedd kicsit lejjebb a hőfokot, és így süsd tovább. Közben keverd meg, hogy az esetleg leragadt hasábok feljöjjenek az edény aljáról.

Amikor a krumpli már kezd színesedni, rakd hozzá a kakukkfűágat, a zsályaleveleket, és süsd szép pirosra. A krumplit szűrőkanállal szedd ki az olajból, tedd papírtörlőre, hogy az a felesleges zsiradékot felszívja, majd ízlés szerint sózd. A hússal együtt kínáld.

Ezt is szeretjük