Házi pácban érlelt fűszeres csirkenyárs: grillen vagy sütőben is megsütheted
A csirkemell sem lesz száraz, ha grillen vagy sütőben sütöd meg. A siker egyik titka az ínyenc pác.
Ha előkerültek a kerti grillek, akkor azon süsd meg a zamatos csirkenyársakat. Ha mégsem kint sütögetnél, a sütőbe is bátran beteheted. A pác a citromnak köszönhetően üde, a fokhagyma pedig karakteressé varázsolja. Salátával tálalva könnyű, diétába is beilleszthető fogás, amit érdemes szószokkal is feldobni.
Fűszeres, sült csirkenyárs
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell
- 0.5 dl olívaolaj
- 2 teáskanál citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál oregánó szárított
- só
- bors
- kömény
- nyárs
Elkészítés:
A fanyársakat áztasd vízbe legalább fél órára, így nem fognak megégni. A páchoz keverd össze az olajat a sóval, a borssal, a köménnyel, az oregánóval, a citromlével és a zúzott fokhagymával. A csirkemellet mosd meg, itasd le róla a nedvességet, és vágd kisebb darabokra. Ügyelj, hogy körülbelül azonos nagyságúak legyenek. Kend be a csirkemellet a páccal, és letakarva tedd a hűtőbe legalább fél-egy órára.
Pácolás után a csirkedarabokat tűzd nyársra, és kend be a maradék páclével. Rakd a közepesen forró, zsiradékkal megkent grillre, és forgatva süsd szép pirosra 10-15 perc alatt.
Ha sütőben sütnéd, a tepsit béleld ki fóliával, és süsd meg 180 fokon 35-40 perc alatt.
Görögösen, tzatzikivel tálalva is isteni a csirkenyárs. A zöldfűszeres pác sokat dob a húson.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció