Házi pácban érlelt fűszeres csirkenyárs: grillen vagy sütőben is megsütheted

A csirkemell sem lesz száraz, ha grillen vagy sütőben sütöd meg. A siker egyik titka az ínyenc pác.

Fűszeres, sült csirkenyárs
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha előkerültek a kerti grillek, akkor azon süsd meg a zamatos csirkenyársakat. Ha mégsem kint sütögetnél, a sütőbe is bátran beteheted. A pác a citromnak köszönhetően üde, a fokhagyma pedig karakteressé varázsolja. Salátával tálalva könnyű, diétába is beilleszthető fogás, amit érdemes szószokkal is feldobni. 

Fűszeres, sült csirkenyárs

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 2 teáskanál citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó szárított
  • bors
  • kömény
  • nyárs
Recept idők

Elkészítés:

A fanyársakat áztasd vízbe legalább fél órára, így nem fognak megégni. A páchoz keverd össze az olajat a sóval, a borssal, a köménnyel, az oregánóval, a citromlével és a zúzott fokhagymával. A csirkemellet mosd meg, itasd le róla a nedvességet, és vágd kisebb darabokra. Ügyelj, hogy körülbelül azonos nagyságúak legyenek. Kend be a csirkemellet a páccal, és letakarva tedd a hűtőbe legalább fél-egy órára.

Pácolás után a csirkedarabokat tűzd nyársra, és kend be a maradék páclével. Rakd a közepesen forró, zsiradékkal megkent grillre, és forgatva süsd szép pirosra 10-15 perc alatt.
Ha sütőben sütnéd, a tepsit béleld ki fóliával, és süsd meg 180 fokon 35-40 perc alatt. 
Görögösen, tzatzikivel tálalva is isteni a csirkenyárs. A zöldfűszeres pác sokat dob a húson. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük