Házi pácban érlelt fűszeres csirkenyárs: grillen vagy sütőben is megsütheted
A csirkemell sem lesz száraz, ha grillen vagy sütőben sütöd meg. A siker egyik titka az ínyenc pác.
Ha előkerültek a kerti grillek, akkor azon süsd meg a zamatos csirkenyársakat. Ha mégsem kint sütögetnél, a sütőbe is bátran beteheted. A pác a citromnak köszönhetően üde, a fokhagyma pedig karakteressé varázsolja. Salátával tálalva könnyű, diétába is beilleszthető fogás, amit érdemes szószokkal is feldobni.
Fűszeres, sült csirkenyárs
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell
- 0.5 dl olívaolaj
- 2 teáskanál citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál szárított oregánó
- só
- bors
- kömény
- nyárs
Elkészítés:
A fanyársakat áztasd vízbe legalább fél órára, így nem fognak megégni. A páchoz keverd össze az olajat a sóval, a borssal, a köménnyel, az oregánóval, a citromlével és a zúzott fokhagymával. A csirkemellet mosd meg, itasd le róla a nedvességet, és vágd kisebb darabokra. Ügyelj, hogy körülbelül azonos nagyságúak legyenek. Kend be a csirkemellet a páccal, és letakarva tedd a hűtőbe legalább fél-egy órára.
Pácolás után a csirkedarabokat tűzd nyársra, és kend be a maradék páclével. Rakd a közepesen forró, zsiradékkal megkent grillre, és forgatva süsd szép pirosra 10-15 perc alatt.
Ha sütőben sütnéd, a tepsit béleld ki fóliával, és süsd meg 180 fokon 35-40 perc alatt.
Görögösen, tzatzikivel tálalva is isteni a csirkenyárs. A zöldfűszeres pác sokat dob a húson.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept