Házi pácban érlelt fűszeres csirkenyárs: grillen vagy sütőben is megsütheted
A csirkemell sem lesz száraz, ha grillen vagy sütőben sütöd meg. A siker egyik titka az ínyenc pác.

csirkenyars-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha előkerültek a kerti grillek, akkor azon süsd meg a zamatos csirkenyársakat. Ha mégsem kint sütögetnél, a sütőbe is bátran beteheted. A pác a citromnak köszönhetően üde, a fokhagyma pedig karakteressé varázsolja. Salátával tálalva könnyű, diétába is beilleszthető fogás, amit érdemes szószokkal is feldobni. 

Fűszeres, sült csirkenyárs

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 2 teáskanál citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • bors
  • kömény
  • nyárs
Recept idők

Elkészítés:

A fanyársakat áztasd vízbe legalább fél órára, így nem fognak megégni. A páchoz keverd össze az olajat a sóval, a borssal, a köménnyel, az oregánóval, a citromlével és a zúzott fokhagymával. A csirkemellet mosd meg, itasd le róla a nedvességet, és vágd kisebb darabokra. Ügyelj, hogy körülbelül azonos nagyságúak legyenek. Kend be a csirkemellet a páccal, és letakarva tedd a hűtőbe legalább fél-egy órára.

Pácolás után a csirkedarabokat tűzd nyársra, és kend be a maradék páclével. Rakd a közepesen forró, zsiradékkal megkent grillre, és forgatva süsd szép pirosra 10-15 perc alatt.
Ha sütőben sütnéd, a tepsit béleld ki fóliával, és süsd meg 180 fokon 35-40 perc alatt. 
Görögösen, tzatzikivel tálalva is isteni a csirkenyárs. A zöldfűszeres pác sokat dob a húson. 

Ezt is szeretjük