Különleges pácban érlelt, serpenyőben sült fűszeres sertésszűz

Ínycsiklandó főfogás

Varázsolj az asztalra igazi ízletes luxusfogást 30 perc alatt!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szeretnél kitenni magadért, a sertés legfinomabb részéből készítsd az ebédet. A sertésszűz egyben is, darabolva is kitűnő. Ha gyorsabban akarsz végezni, érdemes érméket készíteni belőle. Fűszeres, mustáros pácban legalább két órát pihentetve fantasztikus lesz.

Fűszeres sertésszűz

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg szűzpecsenye
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 ág rozmaring
  • 1 evőkanál mustár
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A szűzpecsenyét vágd körülbelül két centi vastag darabokra, majd a tenyereddel egy kicsit nyomkodd meg. Keverj össze két evőkanál olívaolajat a mustárral, rakj bele kevés borsot, sót, apróra vágott rozmaringot, majd forgasd bele a hússzeleteket. Fóliával takard le, és tedd két-három órára a hűtőbe.

Amikor sütni szeretnéd a húst, önts egy serpenyőbe olajat, forrósítsd fel, a sertéskorongokat rakd olajba, és tedd rá a vajat. Először nagyobb lángon süsd, amíg kérges nem lesz, majd fordítsd át. Ha az a fele is megpirul, kisebb fokozaton párold, amíg a hús teljesen megpuhul. Szedd ki papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat.

15774631 6a09d538425eda922434e3a5830c1f74 wm

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük