Ropogósra sült, fűszeres, rántott csirkeszárny: ettől a páctól lesz fantasztikus
A rántott csirkeszárny különleges lesz, ha ínyenc pácban pihenteted panírozás előtt.
Ennek a ropogós rántott húsnak a titka a házi fokhagymás fűszerkeverék. A csirkeszárny rövid pácolás után kapja meg a bundát. Ha szereted, egy kis csípőssel még felturbózhatod a fűszerkeveréket. Ha megkóstolod, legközelebb is így fogod majd elkészíteni.
Fűszeres, rántott csirkeszárny
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny
- 2 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál kömény
- só
- bors
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 3 db tojás
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat mosd meg, tisztítsd meg, és itasd le róluk a nedvességet. A forgónál vágd ketté, és sózd be. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a borssal, a köménnyel, és a kezeddel masszírozd bele a húsba. Lefedve pácold legalább 30 percig.
Ezt követően panírozd be a csirkét a szokásos módon. Forgasd meg előbb a lisztben, majd a villával felvert tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában. Egy lábosban vagy serpenyőben hevíts olajat, és süsd benne ropogósra a húst. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat.
A Buffalo csirkeszárnyakat is érdemes kipróbálni: kellemesen csípősek, tejfölös mártogatóssal pedig még finomabbak.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció