Fűszeres, paradicsomos szószban sült csirkemell: minél tovább pácolod, annál finomabb
A paradicsomos szószban sült fűszeres csirkemellhez különösen jól megy az olívabogyó.

paradicsomszoszos csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenfajta sült húsra igaz, hogy sokkal finomabb lesz akkor, ha elkészítés előtt legalább egy órát fűszeres pácban érleled. Az ízek ilyenkor lehatolnak a hús belsejébe, és átjárják a rostokat. A paradicsomszószhoz nagyon jól megy a bazsalikom, a babérlevél és az olívabogyó is.

Fűszeres paradicsomszószos sült csirkemell receptje

Hozzávalók:

  • 70 dkg filézett csirkemell
  • 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
  • 10 db olívabogyó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 2 babérlevél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál friss bazsalikom
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, és sózd meg. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat a borssal és a felaprított bazsalikommal, forgasd meg benne a csirkeszeleteket, és ebben a pácban hagyd a hűtőben legalább egy órát.

Közben a vöröshagymát kockázd fel, és kevés olajon párold üvegesre. Nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, majd egy perc együttes pirítás után kanalazd bele a paradicsomkonzervet. Sózd, borsozd, ha édesen szereted, adj hozzá egy kevés cukrot, dobj bele két babérlevelet, és forrástól számítva tíz percig rotyogtasd, amíg az ízek összefőnek egy kicsit.

A csirkemelleket helyezd egymás mellé egy tepsiben, öntsd köré vagy rá a paradicsomszószt, dobd mellé az olívabogyókat és az egészben hagyott rozmaringágakat, és alufóliával letakarva told 180 fokra előmelegített sütőbe addig, amíg a hús megpuhul.

A passzírozott paradicsomot házilag is elkészítheted, és sokkal finomabb lesz, mintha boltban vásároltad volna.

Ezt is szeretjük