Fűszeres, paradicsomos szószban sült csirkemell: minél tovább pácolod, annál finomabb
A paradicsomos szószban sült fűszeres csirkemellhez különösen jól megy az olívabogyó.

- Esztétikus ajakfeltöltés túlzások nélkül: 3 eljárás, amivel természetes hatás érhető el »
- Császármetszés utáni heg egy bikinis fotón: a gyönyörű modell sok nőnek segít, hogy elfogadja testét »
- A legfinomabb vízhajtó gyümölcsök és zöldségek tavasszal: fokozzák az anyagcserét és feldobják a frissítő smoothie-t »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
Mindenfajta sült húsra igaz, hogy sokkal finomabb lesz akkor, ha elkészítés előtt legalább egy órát fűszeres pácban érleled. Az ízek ilyenkor lehatolnak a hús belsejébe, és átjárják a rostokat. A paradicsomszószhoz nagyon jól megy a bazsalikom, a babérlevél és az olívabogyó is.
Fűszeres paradicsomszószos sült csirkemell receptje
Hozzávalók
- 70 dkg filézett csirkemell
- 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
- 10 db olívabogyó
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ág rozmaring
- 2 babérlevél
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál friss bazsalikom
- 1 kis vöröshagyma
- 1 teáskanál cukor
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, és sózd meg. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat a borssal és a felaprított bazsalikommal, forgasd meg benne a csirkeszeleteket, és ebben a pácban hagyd a hűtőben legalább egy órát.
Közben a vöröshagymát kockázd fel, és kevés olajon párold üvegesre. Nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, majd egy perc együttes pirítás után kanalazd bele a paradicsomkonzervet. Sózd, borsozd, ha édesen szereted, adj hozzá egy kevés cukrot, dobj bele két babérlevelet, és forrástól számítva tíz percig rotyogtasd, amíg az ízek összefőnek egy kicsit.
A csirkemelleket helyezd egymás mellé egy tepsiben, öntsd köré vagy rá a paradicsomszószt, dobd mellé az olívabogyókat és az egészben hagyott rozmaringágakat, és alufóliával letakarva told 180 fokra előmelegített sütőbe addig, amíg a hús megpuhul.
A passzírozott paradicsomot házilag is elkészítheted, és sokkal finomabb lesz, mintha boltban vásároltad volna.
Még több recept