Hó végi paradicsomos rizs sokféle fűszerrel: olcsó, mégis csodás recept

A paradicsomos rizs egyszerű ebéd vagy vacsora lehet húsmentes napokra.

Fűszeres paradicsomos rizs
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csoda finom lesz a paradicsomos rizs, ha sokféle fűszerrel dobod fel. Ha szereted a keleti ízvilágot, biztosan tartasz otthon ezekből a fűszerekből, így olcsón ki fog jönni egy szaftos egytálétel. A rizst inkább külön készítsd el, ne a szószban, mert a savas közegben nagyon nehezen puhul meg.

Fűszeres paradicsomos rizs

Hozzávalók 4 személyre

A rizshez:

  • 2 bögre víz
  • 1 bögre rizs
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál

A paradicsomszószhoz:

  • 50 dkg passzírozott paradicsom
  • 2 paradicsom
  • 2 teáskanál currypor
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál őrölt koriandermag
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • bors
  • olívaolaj
  • chili ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A rizst folyóvíz alatt mosd meg és hagyd megszáradni. Egy lábosban hevíts olajat, tedd rá a rizst, sózd meg, és kevergetve pirítsd üvegesre. Ezután öntsd fel kétszeres mennyiségű forró vízzel. Fedd le, és a legkisebb lángon hagyd gyöngyözni. Húsz perc múlva húzd le a tűzről, de a fedelet még ne emeld fel róla. Újabb húsz perc múlva egyszer keverd át, és lefedve hagyd állni még húsz percig.

Közben állítsd össze a szószt. A kockára vágott hagymát egy serpenyőben, olívaolajon párold üvegesre. Húzd le a tűzről, keverd el a curryporral, a koriandermaggal, a kurkumával, a gyömbérrel, a füstölt paprikával és a chilivel. Hagyd, hogy a hagyma magába szívja a fűszereket, majd öntsd fel a paradicsomszósszal. Szórd meg sóval és borssal, és lefedve gyöngyöztesd kis lángon húsz percig. Egy paradicsomot kockázz fel, és ezt is tedd a szószba. A végén forgasd össze a kész rizzsel.

Kínai szezámos tészta: ízbomba vacsora, ha valami különlegeset ennél

Ha egy ízekben gazdag, különleges, de gyorsan készülő fogást keresel, akkor ez a szezámos tészta lesz számodra a tökéletes.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kép: DigiPub / Getty Images

Ezt is szeretjük