Fűszeres, paradicsomos szószban sült csirkeszárnyak: ez a pác isteni

Pikáns, kicsit édes, és a legjobb kézzel enni: a paradicsomos szószban sült, ropogós csirkeszárny eteti magát.

paradicsomos-csirkeszarnyak
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkeszárnyak a házi készítésű paradicsomos szószban fenségesek! Praktikus a fogás, mert sütőben sül, nem kell mellette ácsorogni. Bátran láss a falatozásához kézzel. Mártogatósokkal még finomabb lesz a végeredmény. 

Fűszeres-paradicsomos csirkeszárnyak

Hozzávalók 3 személyre

  • 8 db csirkeszárny
  • 20 dkg sűrített paradicsom
  • 3 evőkanál méz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • bors
  • chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, ha maradtak a bőrén szőrök, távolítsd el. A forgónál ketté is vághatod. A szósz hozzávalóit, tehát a sűrített paradicsomot, a mézet, a zúzott fokhagymát, az olajat keverd össze. Ízesítsd sóval, borssal, ha bírod, keverj bele chilit is. 

Forgasd meg a szárnyakat pácban, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább négy órát, de még jobb, ha egy egész éjszaka a keverékben hagyod. Ezt követően rendezd a húst zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, fedd le fóliával, és süsd 180 fokon 40 percig, majd vedd le a fóliát, és pirítsd meg a szárnyakat. 

Ha szereted a csípős ízeket, ezek a paprikakrémmel bolondított fűszeres csirkemellcsíkok is ízleni fognak.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük