Ínycsiklandó, fűszeres lencsekrémleves: a szerencsehozó finomság
A friss zöldségek és a karakteres fűszerek teszik gazdaggá a lencsekrémleves ízvilágát szilveszterkor és a tél bármely napján.

Ínycsiklandó, fűszeres lencsekrémleves: a szerencsehozó finomság
Ez is érdekelhet

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Egyszerű, házi recept, amitől újra fényesek lesznek az ékszereid: eltünteti az elszíneződéseket »

7 szépségtrend, ami nagyon erős lesz 2019-ben: készülj fel a változásra! »

A bézs szövetkabát népszerűbb, mint valaha: tavasszal így fogjuk viselni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hiedelem szerint pénz áll a házhoz, ha január elsején lencsét fogyasztasz. Ezt az ízletes és laktató lencsekrémlevest érdemes már szilveszterkor elkészítened, bár azt nem garantáljuk, hogy újévre is marad belőle. Forrón, friss kenyérrel, a tetején tejföllel és őrölt korianderrel tálalva ez lehet az ünnep legkülönlegesebb fogása.
 

Fűszeres lencsekrémleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg sárgarépa
  • 15 dkg vörös lencse
  • 1 l zöldségalaplé
  • 0.5 teáskanál őrölt koriander
  • 0.5 teáskanál egész koriander
  • 4 evőkanál tejföl
  • frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál kurkuma
Recept idők

Elkészítés:

A répát tisztítsd meg, majd aprítsd fel. Tedd fazékba az átöblített lencsével - a vöröslencsét nem kell beáztatni - és az alaplével együtt. Fűszerezd ízlés szerint őrölt korianderrel, sóval és borssal. Forrald fel, majd kis lángon, fedő alatt 25 percig főzd. Ha a zöldség megpuhult, botmixerrel pürésítsd. Tálaláskor kínáld tejföllel és durvára tört korianderrel.

Ezt is szeretjük