Ínycsiklandó, fűszeres lencsekrémleves: a szerencsehozó finomság

A friss zöldségek és a karakteres fűszerek teszik gazdaggá a lencsekrémleves ízvilágát szilveszterkor és a tél bármely napján.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hiedelem szerint pénz áll a házhoz, ha január elsején lencsét fogyasztasz. Ezt az ízletes és laktató lencsekrémlevest érdemes már szilveszterkor elkészítened, bár azt nem garantáljuk, hogy újévre is marad belőle. Forrón, friss kenyérrel, a tetején tejföllel és őrölt korianderrel tálalva ez lehet az ünnep legkülönlegesebb fogása.
 

lencsekremleves

Fűszeres lencsekrémleves

Hozzávalók

  • 60 dkg sárgarépa
  • 15 dkg vörös lencse
  • 1 l zöldségalaplé
  • 0.5 teáskanál őrölt koriander
  • 0.5 teáskanál egész koriander
  • 4 evőkanál tejföl
  • frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál kurkuma
Recept idők

Elkészítés:

A répát tisztítsd meg, majd aprítsd fel. Tedd fazékba az átöblített lencsével - a vöröslencsét nem kell beáztatni - és az alaplével együtt. Fűszerezd ízlés szerint őrölt korianderrel, sóval és borssal. Forrald fel, majd kis lángon, fedő alatt 25 percig főzd. Ha a zöldség megpuhult, botmixerrel pürésítsd. Tálaláskor kínáld tejföllel és durvára tört korianderrel.

lencsekremleves
Ezt is szeretjük