Vajpuha, fűszeres krumpli alufóliában sütve: ezeket a trükköket érdemes bevetni

Tökéletes nyári köret, de önmagában is remek a vajas, sajtos, alufóliában sült krumpli.

Fűszeres krumpli alufóliában sütve
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az alufóliában sült krumplinak vajjal, sajttal és fűszeresen utánozhatatlan hangulata van, nem beszélve arról, hogy így aromáit is teljes mértékben meg tudja őrizni. Köretnek, magában, de kerti sütögetés kiegészítőjeként is tökéletes lehet ez a recept, ráadásul csak minimális előkészületet igényel. Az alufóliával lehetőleg duplán csomagold be a krumplit, előtte pedig villával is szurkáld meg egy kicsit, hogy jobban átjárják az ízek.

Fűszeres krumpli alufóliában sütve

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 krumpli
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 teáskanál rozmaring
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat héjastól kell megsütni, de víz alatt tisztítsd és dörzsöld meg őket alaposan. A vajat olvaszd meg, keverd össze a rozmaringgal, sózd, borsozd. Kend be ezzel a krumplik felületét, majd csomagold alufóliába, és tedd 160-180 fokos sütőbe, körülbelül egy órára. 

 

Ha kész, bontsd meg az alufóliát, és vágd be kereszt alakban a krumplit, hogy kissé szét tudd nyitni. Szórd meg a reszelt sajttal, majd tedd vissza a sütőbe körülbelül 10-15 percre, hogy a sajt megolvadjon. Ízlés szerint egy-egy kiskanál tejföllel is megbolondíthatod a végén, illetve aprított petrezselymet is szórhatsz a tetejére. A tejfölt akár a sajttal összekeverve is a krumplikba töltheted.

Próbáld ki a 20 perces, isteni, fóliában sült durbincsot is friss zöldfűszerekkel.

20 perces, isteni, fóliában sült durbincs - Rengeteg friss zöldfűszer ízesíti

A hal és a zöldségek együtt sülnek készre, a sok zöldfűszertől lesz igazán finom az összhatás.

Elolvasom

Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük