Fűszeres, ropogós karfiolsteak: főételnek és köretnek is nagyszerű

Ha könnyed, izgalmas köretre vagy kalóriaszegény vacsorára vágysz, a karfiolsteaknek feltétlenül adj esélyt!

fuszeres-karfiolsteak
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hagyományos karfiolos fogások helyett rukkolj elő valami igazán izgalmassal! Süsd meg úgy a karfiolt, mint a steaket. Fűszeresen, ropogósan minden igényt kielégít, ráadásul már a látvány csábító. A zöldfűszerek közül az oregánó, a kakukkfű és a bazsalikom is jól illik hozzá. Különféle szószokkal, öntetekkel is tálalhatod. 

Fűszeres karfiolsteak receptje

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt tisztítsd meg, középen szeld ketté, majd vágd ujjnyi vastag szeletekre. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, zöldfűszerekkel. Kend be a zöldségszeletek mindkét oldalát bőségesen a fűszeres keverékkel. A karfiolokat rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe.
Told forró sütőbe, és 200 fokon 15-20 perc alatt süsd aranybarnára. Félidőben fordítsd át a szeleteket. Amikor a karfiolok széle elkezd barnulni, kiveheted a sütőből. 
Besamellel megbolondítva, morzsával a tetején is süthetsz ínyenc karfiolt. Tökéletes ebéd vagy vacsora lehet az egész családnak.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük