Fűszeres, ropogós karfiolsteak: főételnek és köretnek is nagyszerű
Ha könnyed, izgalmas köretre vagy kalóriaszegény vacsorára vágysz, a karfiolsteaknek feltétlenül adj esélyt!

- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- A természet ihletet ad (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
A hagyományos karfiolos fogások helyett rukkolj elő valami igazán izgalmassal! Süsd meg úgy a karfiolt, mint a steaket. Fűszeresen, ropogósan minden igényt kielégít, ráadásul már a látvány csábító. A zöldfűszerek közül az oregánó, a kakukkfű és a bazsalikom is jól illik hozzá. Különféle szószokkal, öntetekkel is tálalhatod.
Fűszeres karfiolsteak receptje
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- zöldfűszerek
Elkészítés:
A karfiolt tisztítsd meg, középen szeld ketté, majd vágd ujjnyi vastag szeletekre. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, zöldfűszerekkel. Kend be a zöldségszeletek mindkét oldalát bőségesen a fűszeres keverékkel. A karfiolokat rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe.
Told forró sütőbe, és 200 fokon 15-20 perc alatt süsd aranybarnára. Félidőben fordítsd át a szeleteket. Amikor a karfiolok széle elkezd barnulni, kiveheted a sütőből.
Besamellel megbolondítva, morzsával a tetején is süthetsz ínyenc karfiolt. Tökéletes ebéd vagy vacsora lehet az egész családnak.