Ropogósra sült, fűszeres karalábéhasáb: isteni köret krumpli helyett
A kép kicsit megtévesztő, hisz nem sült krumpli, hanem fűszeres karalábéhasáb van rajta!

karalabehasab
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Méregtelenítő, bőrkiegyensúlyozó maszk algával: vitamin és antioxidánsbomba a bőrnek »

Csodás sminkeket készít magának az 50 éves nő: semmit nem visz túlzásba, de jó ránézni, úgy ragyog »

Ettől a nőies farmertól még nem kell elbúcsúzni: ősszel is szuperdivatos lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a krumplit lecserélnéd valami kevésbé hizlaló zöldségre, a karalábé remek választás. Akár olajban, akár sütőben ropogósra sütheted. Ne lepődj meg, a karalábénak nagyobb a nedvességtartalma, mint a krumplinak, így a sütés közben jobban összeesik. Mártogatósokkal önmagában is finom, és köretnek is kiváló. 

Fűszeres karalábéhasáb

Hozzávalók:

  • 3 db karalábé
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A karalábékat pucold meg, majd vágd akkora hasábokra, mint a krumplit. Mosd meg, és papírtörlővel törölgesd szárazra. Egy serpenyőben vagy mélyebb lábosban forrósítsd fel az olajat, és rakd bele a zöldségeket. Süsd körülbelül öt percig, majd amikor már pirosak, vedd ki az olajból, és jól csepegtesd le papíron. Még forrón sózd, borsozd meg. Só helyett fokhagymás fűszersót is használhatsz. 
Ha igazán diétásan készítenéd, sütőben süsd meg a karalábét. Rakd tepsibe, locsold meg kevés olajjal, szórd meg ízlés szerint a fűszerekkel, és 200 fokon süsd meg 20 perc alatt. 
A vitaminban gazdag karalábéból ízletes salátát is készíthetsz. Joghurtos öntettel isteni. 

Ezt is szeretjük