Egyszerű, fűszeres fügelekvár - Kenyérre ugyanolyan jó, mint húsokhoz
A különleges fügelekvárt sokféleképpen fűszerezheted, ez az egyik legkedveltebb változat.

Egyszerű, fűszeres fügelekvár - Kenyérre ugyanolyan jó, mint húsokhoz
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Kim Kardashian már megint pucérkodik: egy parfüm kedvéért vált meg a ruháitól »

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

A legfinomabb testolajok, melyektől feszesebb lesz a bőr: elmászó kontúrok és narancsbőr ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mediterrán vidékeken népszerű, zamatos fügelekvárt te is könnyen elkészítheted. Rengeteg módon felhasználhatod majd, kínálhatod sültek, sajtok mellé, finom a palacsintákba, a sütikbe és kenyérre is. Nagyon fontos, hogy csak a teljesen érett fügéket szedd le, és tedd a lekvárba. A felbontott üvegeket tárold hűtőszekrényben.

Hozzávalók:

  • 2.5 kg füge
  • 2 db citrom
  • 1 kg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A fügéket alaposan mosd meg, darabold fel, az esetleges hibás részeket távolítsd el. Rakd egy magasabb falú edénybe, keverd hozzá a kétféle cukrot, a citrom frissen facsart levét, a gyömbért, a szegfűszeget és a fahéjat. Pihentesd legalább egy-két órán keresztül, hogy a cukor minél jobban feloldódjon benne. Közben többször kevergesd meg.
 

Tedd fel főni, majd kisebb lángon, sűrűn kevergetve főzd bő egy, másfél órán keresztül. Ha nem szeretnéd, hogy darabos legyen, közben pépesítsd botmixerrel. Ha elég sűrű, szedd a lekvárt előzőleg fertőtlenített, felmelegített üvegekbe. Zárd le légmentesen csavaros tetővel, állítsd fejre öt percre, majd rakd dunsztba, tehát plédek, párnák, paplanok közé. Hagyd ott teljesen kihűlni, majd mehet a lekvár a polcra.

Blog.hu ajánló