Egyszerű, fűszeres fügelekvár - Kenyérre ugyanolyan jó, mint húsokhoz
A különleges fügelekvárt sokféleképpen fűszerezheted, ez az egyik legkedveltebb változat.

Egyszerű, fűszeres fügelekvár - Kenyérre ugyanolyan jó, mint húsokhoz
Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Mit viselj, ha nincs mit felvenned? 5 szett fantáziátlan napokra »

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mediterrán vidékeken népszerű, zamatos fügelekvárt te is könnyen elkészítheted. Rengeteg módon felhasználhatod majd, kínálhatod sültek, sajtok mellé, finom a palacsintákba, a sütikbe és kenyérre is. Nagyon fontos, hogy csak a teljesen érett fügéket szedd le, és tedd a lekvárba. A felbontott üvegeket tárold hűtőszekrényben.

Hozzávalók:

  • 2.5 kg füge
  • 2 db citrom
  • 1 kg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A fügéket alaposan mosd meg, darabold fel, az esetleges hibás részeket távolítsd el. Rakd egy magasabb falú edénybe, keverd hozzá a kétféle cukrot, a citrom frissen facsart levét, a gyömbért, a szegfűszeget és a fahéjat. Pihentesd legalább egy-két órán keresztül, hogy a cukor minél jobban feloldódjon benne. Közben többször kevergesd meg.
 

Tedd fel főni, majd kisebb lángon, sűrűn kevergetve főzd bő egy, másfél órán keresztül. Ha nem szeretnéd, hogy darabos legyen, közben pépesítsd botmixerrel. Ha elég sűrű, szedd a lekvárt előzőleg fertőtlenített, felmelegített üvegekbe. Zárd le légmentesen csavaros tetővel, állítsd fejre öt percre, majd rakd dunsztba, tehát plédek, párnák, paplanok közé. Hagyd ott teljesen kihűlni, majd mehet a lekvár a polcra.

Blog.hu ajánló