Serpenyőben sült, fűszeres édesburgonya: ha egészséges és különleges köretre vágysz
Az édesburgonya igazi segítség a diétában, serpenyőben sütve, fűszerezve bármilyen hús mellé kínálhatod.

edesburgonya-serpenyoben
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egészséges életmód követői és a diétázók egyaránt rajonganak az egészséges édesburgonyáért. Remekül helyettesíti az egészségtelen krumplit, a glikémiás indexe jóval alacsonyabb, így lassabban szívódik fel a szénhidrát. Tökéletes sülve, főve, mártogatóssal önmagában is kínálhatod. Kevés zsiradék kell hozzá, bátran használhatsz kókuszolajat is. 

Fűszeres édesburgonya

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg édesburgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db lilahagyma
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát mosd meg, pucold meg, és vágd azonos nagyságú darabokra. Ha szeretnéd, hogy ropogós legyen, rakd a fagyasztóba legalább öt-hat órára. Ezt követően az olívaolajat öntsd egy tálba, keverd össze sóval, borssal és rozmaringgal.

Rakd egy sima vagy grillserpenyőbe az édesburgonyát, a kisebb darabokra vágott lilahagymát, és locsold meg a fűszerkeverékkel. Forgasd össze, hogy mindenhova jusson. Süsd meg körülbelül 10-15 perc alatt, majd forrón tálald.

Az édesburgonyát rengeteg módon felhasználhatod, sütheted, főzheted, sőt, remek alapja az egészségesebb rakott krumplinak.  

Ezt is szeretjük