Ropogós, fűszeres cukkinichips: ha tepsiben sütöd, nem tocsog az olajban
Krumpli helyett készítsd cukkiniből a chipset, sokkal egészségesebb, és jóval kevesebb benne a kalória!

cukkinichips-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Annyi mindent készíthetsz cukkiniből! Ránthatod, töltheted, sütheted, és remek alapanyaga lehet az egészséges chipsnek is. A cukkinin kívül csupán olajra és néhány fűszerre lesz szükséged. Lehetőleg minél vékonyabbra vágd a zöldséget. A legegyszerűbb, ha beveted az uborkagyalut, akkor biztos, hogy a szeletek egyforma vastagok lesznek. 

Fűszeres cukkinichips

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb cukkini
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, törölgesd szárazra, majd szeleteld vékonyra éles késsel vagy uborkagyaluval. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy a szeletek ne fedjék egymást. Öntsd egy kis tálba az olajat, keverd össze sóval, borssal, oregánóval, és kend be vele a zöldségeket. 

Told forró sütőbe, majd süsd 150 fokon körülbelül egy óra alatt szép aranybarnára és jó ropogósra. Hagyd teljesen kihűlni, majd rakd át jól záródó dobozba, és lefedve pár napig biztosan tökéletes marad az állaga. 
A cukkiniből isteni rakottast is készíthetsz. Tejszínes szószban sütve, sok sajttal kiváló ebéd lesz. 

Ezt is szeretjük