Szaftos, fűszeres csirkefalatok: a többféle hagyma teszi pikánssá
Az egyszerű csirkemellet könnyen étvágygerjesztőbbé, pikánssá teheted, ha felcsíkozva egy kicsit izgalmas pácban pihenteted.

fuszeres-csirkecsikok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkemell hamar átveszi a fűszerek zamatát, és a pácolásnak köszönhetően még szaftosabb lesz, akár serpenyőben, akár elektromos grillen sütöd meg. Amennyiben könnyed, alakbarát fogásra vágysz, friss zöldségekkel, salátával tálald, de a hagyományos köretek is tökéletesek hozzá. A kisebb falatokat a gyerekek is szívesebben megeszik.

Fűszeres csirkefalatok recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál sültcsirke-fűszersó
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és vágd ujjnyi vastag csíkokra. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, szárnyasfűszer-keverékkel, citromlével, zúzott fokhagymával. Öntsd le vele a húst, forgasd össze, és pihentesd a pácban legalább 30 percig. 

Pácolás után hevíts a serpenyőben kevés olajat, és tedd bele a csirkecsíkokat. Süsd oldalanként körülbelül három-öt percig. Amikor megpuhul és megpirul, szedd papírtörlőre, és melegen tálald. A csirkecsíkok elektromos grillen is gyorsan átsülnek. 
A csirkefalatokabb ízesítheted más páccal is, és sütőben is megsütheted.

Ezt is szeretjük