Füstös sajtos tészta serpenyőben készítve: kolbász és szalonna is pirul hozzá
Egyszerre krémes, füstös és nagyon laktató: ha erősen szereted, használj hozzá csípős kolbászt.
A kolbásszal és szalonnával sült sajtos tészta nem csak csodás, nagyon laktató is. Használhatsz csípős vagy csemege debrecenit hozzá. A szószba többféle sajt is olvad, ettől lesz még teltebb az íze.
Füstös kolbászos-sajtos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg száraztészta
- 20 dkg debreceni (csípős vagy csemege)
- 15 dkg trappista sajt
- 10 dkg mozzarella
- 10 dkg füstölt szalonna
- 5 dl tejszín
- 1 hagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tésztát forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le. A szalonnát kockázd fel, és olvaszd ki a zsírját. A pörcöket szedd ki, és a visszamaradt zsíron pirítsd meg a felkarikázott kolbászt. Ezt is szedd ki, és ugyanabban az edényben párold üvegesre a hagymát. Amikor már puha, tedd vissza a kolbászt és a szalonnát, öntsd fel tejszínnel, reszeld bele a sajtokat.
Szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, és főzd nagyjából öt percig, amíg a tejszín felforr, a sajt pedig elolvad. Ha túlzottan besűrűsödne, a tészta főzővizével hígíthatod. Végül forgasd össze a kifőtt tésztával, és szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
Kolbász van a laktató Yorkshire-puding tetején is: így villámgyorsan készíthetsz laktató reggelit.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept