Füstölt húsos lencseleves sárgarépával: friss kenyérrel önálló fogás is lehet
A füstölt húsos lében főtt sűrű lencseleves akár önálló fogásként is megállja a helyét.

- A sikkes letisztult szabású ruha sohasem kevés, ilyen nőies tud lenni: 3 inspiráló, gyönyörű fazon hírességektől »
- A szezon legnőiesebb cipői, amiket a francia nők irtó sikkesen viselnek: csinos kis fazonok árakkal »
- Ezzel egészítsd ki az edzést, ha keskenyebb karokat, tónusosabb vállakat szeretnél nyárra: 7 súlyzós gyakorlat otthonra »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Orosz Barbara ilyen gyönyörű menyasszony volt: férjével először szerepelt címlapon
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
Ne csak újévkor egyél füstölt húsos lencselevest! Sárgarépával és tejföllel tálalva az év bármelyik napján az asztalra kerülhet, hiszen finom, laktató, és kevés vele a munka. A legfinomabb ízek elérése érdekében karamellizált cukros alapon készítsd el.
Lencseleves füstölt hússal
Hozzávalók
- 20 dkg füstölt tarja
- 15 dkg lencse
- 2 babérlevél
- 2 teáskanál liszt
- 1 teáskanál citromlé
- 1 nagy sárgarépa
- 1 kis hagyma
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- olaj
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A lencsét elkészítés előtti estén áztasd be. A füstölt húst egy óra alatt főzd ki. A levét tartsd meg.
Egy száraz lábosban negyedóra alatt olvaszd karamellszínűre a cukrot. Húzd le a tűzről, add hozzá a felaprított hagymát és kevés olajat. A répát pucold meg és szeleteld fel, a lencsét szűrd le, és ezeket is add a cukorhoz. Forgasd össze, és öntsd fel a füstölt hús főzőlevével. Ízesítsd sóval, borssal, babérlevéllel, és 20-30 perc alatt főzd a lencsét és a répát puhára.
Amikor megfőtt, készítsd el a rántást. Ehhez egy kevés olajon pirítsd meg a lisztet, majd húzd le a tűzről az edényt, és keverd el pirospaprikával. Öntsd fel fél deci vízzel, tedd vissza a lángra, és kézi habverővel kevergesd, amíg besűrűsödik. Ekkor csorgasd a leveshez, és így főzd még néhány percig. Ízesítsd ízlés szerint citromlével, végül pakold bele vissza a feldarabolt húst.
Aki szereti, tálaláskor tejfölt is adhat hozzá.
Az egyszerű zöldbableves is finomabb, ha füstölt hússal főzöd együtt.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept