Füstölt húsos lencseleves sárgarépával: friss kenyérrel önálló fogás is lehet

A füstölt húsos lében főtt sűrű lencseleves akár önálló fogásként is megállja a helyét.

Lencseleves füstölt hússal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne csak újévkor egyél füstölt húsos lencselevest! Sárgarépával és tejföllel tálalva az év bármelyik napján az asztalra kerülhet, hiszen finom, laktató, és kevés vele a munka. A legfinomabb ízek elérése érdekében karamellizált cukros alapon készítsd el.

Lencseleves füstölt hússal

Hozzávalók

  • 20 dkg füstölt tarja
  • 15 dkg lencse
  • 2 babérlevél
  • 2 teáskanál liszt
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 kis hagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • olaj
  • tejföl a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét elkészítés előtti estén áztasd be. A füstölt húst egy óra alatt főzd ki. A levét tartsd meg.

 

Egy száraz lábosban negyedóra alatt olvaszd karamellszínűre a cukrot. Húzd le a tűzről, add hozzá a felaprított hagymát és kevés olajat. A répát pucold meg és szeleteld fel, a lencsét szűrd le, és ezeket is add a cukorhoz. Forgasd össze, és öntsd fel a füstölt hús főzőlevével. Ízesítsd sóval, borssal, babérlevéllel, és 20-30 perc alatt főzd a lencsét és a répát puhára.

 

Amikor megfőtt, készítsd el a rántást. Ehhez egy kevés olajon pirítsd meg a lisztet, majd húzd le a tűzről az edényt, és keverd el pirospaprikával. Öntsd fel fél deci vízzel, tedd vissza a lángra, és kézi habverővel kevergesd, amíg besűrűsödik. Ekkor csorgasd a leveshez, és így főzd még néhány percig. Ízesítsd ízlés szerint citromlével, végül pakold bele vissza a feldarabolt húst.

Aki szereti, tálaláskor tejfölt is adhat hozzá.

Az egyszerű zöldbableves is finomabb, ha füstölt hússal főzöd együtt.

Melengető és tápláló zöldbableves: fokhagymás rántással lesz az igazi

Télen jólesik az otthon melege. Hogy még jobb legyen a hangulat, készítsd el ezt a kiadós zöldbablevest, amely másnap is isteni finom.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük