Füstölt húsos lencseleves sárgarépával: friss kenyérrel önálló fogás is lehet
A füstölt húsos lében főtt sűrű lencseleves akár önálló fogásként is megállja a helyét.
Ne csak újévkor egyél füstölt húsos lencselevest! Sárgarépával és tejföllel tálalva az év bármelyik napján az asztalra kerülhet, hiszen finom, laktató, és kevés vele a munka. A legfinomabb ízek elérése érdekében karamellizált cukros alapon készítsd el.
Lencseleves füstölt hússal
Hozzávalók
- 20 dkg füstölt tarja
- 15 dkg lencse
- 2 babérlevél
- 2 teáskanál liszt
- 1 teáskanál citromlé
- 1 nagy sárgarépa
- 1 kis hagyma
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- olaj
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A lencsét elkészítés előtti estén áztasd be. A füstölt húst egy óra alatt főzd ki. A levét tartsd meg.
Egy száraz lábosban negyedóra alatt olvaszd karamellszínűre a cukrot. Húzd le a tűzről, add hozzá a felaprított hagymát és kevés olajat. A répát pucold meg és szeleteld fel, a lencsét szűrd le, és ezeket is add a cukorhoz. Forgasd össze, és öntsd fel a füstölt hús főzőlevével. Ízesítsd sóval, borssal, babérlevéllel, és 20-30 perc alatt főzd a lencsét és a répát puhára.
Amikor megfőtt, készítsd el a rántást. Ehhez egy kevés olajon pirítsd meg a lisztet, majd húzd le a tűzről az edényt, és keverd el pirospaprikával. Öntsd fel fél deci vízzel, tedd vissza a lángra, és kézi habverővel kevergesd, amíg besűrűsödik. Ekkor csorgasd a leveshez, és így főzd még néhány percig. Ízesítsd ízlés szerint citromlével, végül pakold bele vissza a feldarabolt húst.
Aki szereti, tálaláskor tejfölt is adhat hozzá.
Az egyszerű zöldbableves is finomabb, ha füstölt hússal főzöd együtt.
Melengető és tápláló zöldbableves: fokhagymás rántással lesz az igazi
Télen jólesik az otthon melege. Hogy még jobb legyen a hangulat, készítsd el ezt a kiadós zöldbablevest, amely másnap is isteni finom.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció