A klasszikus franciasaláta receptje: karácsonyi sültek mellé is kitűnő
Az egyszerű, gyorsan összedobható franciasaláta remek köret lehet a rántott hal vagy a különféle sültek mellé.

Főtt és friss, roppanós zöldségek, alma, tartármártás: ezek nélkül nincs franciasaláta. Rengeteg recept kering mindenfelé, az eredeti változatot vélhetően egy francia szakács, Lucien Olivier készítette 1860-ban Moszkvában. Konzerv- és mirelitzöldségeket is használhatsz hozzá. A lényeg, hogy ne főzd túl őket. A mártást érdemes készítés közben kóstolgatni.
Franciasaláta
Hozzávalók
- 3 db krumpli
- 1 konzerv zöldborsó
- 2 db sárgarépa
- 10 dkg ecetes uborka
- 1 db alma
- 2 teáskanál mustár
- 1 teáskanál citromlé
- 1.5 dl tejföl
- 1 dl majonéz
- porcukor
Elkészítés:
A krumplit és a répát pucold meg, kockázd fel, és főzd meg. Amikor megpuhulnak, szűrd le, és tedd egy tálba. Rakd hozzá a lecsepegtetett borsót, az uborkát és az almát. Keverd össze a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a porcukrot és a citrom levét. Öntsd le a tartármártással, és óvatosan forgasd össze. Tedd a hűtőbe néhány órára, hadd érjenek össze az ízek!
A franciasaláta mellé készíts rántott halat! Néhány trükköt bevetve igazán ropogós lesz a bundája.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció