A klasszikus franciasaláta receptje: karácsonyi sültek mellé is kitűnő
Az egyszerű, gyorsan összedobható franciasaláta remek köret lehet a rántott hal vagy a különféle sültek mellé.

franciasalata
Ez is érdekelhet

Azért dolgozom, hogy a Tiliána legyen a vendégek kedvenc szállodája (x)

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

Az orvos nem hitt a szemének (x)

beauty and style

A kék szín most nemcsak ruhában divatos: így készíts csodás szemsminket vele »

A legszebb kézitáskák árral, lelőhellyel: a 80-as évek kedvenc táskafazonja a legdivatosabb idén »

Zsírégető, immunerősítő ital, ha nem vagy oda a teákért: pörgeti az anyagcseréd, és feltölt C-vitaminnal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Főtt és friss, roppanós zöldségek, alma, tartármártás: ezek nélkül nincs franciasaláta. Rengeteg recept kering mindenfelé, az eredeti változatot vélhetően egy francia szakács, Lucien Olivier készítette 1860-ban Moszkvában. Konzerv- és mirelitzöldségeket is használhatsz hozzá. A lényeg, hogy ne főzd túl őket. A mártást érdemes készítés közben kóstolgatni.

Franciasaláta

Hozzávalók:

  • 3 db krumpli
  • 1 konzerv zöldborsó
  • 2 db sárgarépa
  • 10 dkg ecetes uborka
  • 1 db alma
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 dl majonéz
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit és a répát pucold meg, kockázd fel, és főzd meg. Amikor megpuhulnak, szűrd le, és tedd egy tálba. Rakd hozzá a lecsepegtetett borsót, az uborkát és az almát. Keverd össze a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a porcukrot és a citrom levét. Öntsd le a tartármártással, és óvatosan forgasd össze. Tedd a hűtőbe néhány órára, hadd érjenek össze az ízek!
A franciasaláta mellé készíts rántott halat! Néhány trükköt bevetve igazán ropogós lesz a bundája.

Ezt is szeretjük