A klasszikus franciasaláta receptje: karácsonyi sültek mellé is kitűnő
Az egyszerű, gyorsan összedobható franciasaláta remek köret lehet a rántott hal vagy a különféle sültek mellé.

franciasalata
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

A csinos kis nagymamaretikül az új sláger: árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a szupernőies darabokat »

Vastag a dereka, széles a csípője, de irtó nőiesen öltözködik: nem a plusz kilókat, csak a csinos nőt látjuk »

Méregtelenítő vitaminbomba turmix téli lehangoltság ellen: olyan krémes, hogy megáll benne a kanál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Főtt és friss, roppanós zöldségek, alma, tartármártás: ezek nélkül nincs franciasaláta. Rengeteg recept kering mindenfelé, az eredeti változatot vélhetően egy francia szakács, Lucien Olivier készítette 1860-ban Moszkvában. Konzerv- és mirelitzöldségeket is használhatsz hozzá. A lényeg, hogy ne főzd túl őket. A mártást érdemes készítés közben kóstolgatni.

Franciasaláta

Hozzávalók:

  • 3 db krumpli
  • 1 konzerv zöldborsó
  • 2 db sárgarépa
  • 10 dkg ecetes uborka
  • 1 db alma
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 dl majonéz
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit és a répát pucold meg, kockázd fel, és főzd meg. Amikor megpuhulnak, szűrd le, és tedd egy tálba. Rakd hozzá a lecsepegtetett borsót, az uborkát és az almát. Keverd össze a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a porcukrot és a citrom levét. Öntsd le a tartármártással, és óvatosan forgasd össze. Tedd a hűtőbe néhány órára, hadd érjenek össze az ízek!
A franciasaláta mellé készíts rántott halat! Néhány trükköt bevetve igazán ropogós lesz a bundája.

Ezt is szeretjük