Ínyenc francia hagymaleves forrón, sajtos bagettel: ez nem tejszínnel készül
Ha eddig még csak étteremben kóstoltad az ízekben gazdag francia hagymalevest, ideje otthon is elkészíteni!
Forró levesből télen soha nem elég! Nem fogod megbánni, ha legközelebb a francia hagymaleves mellett döntesz, hisz laktató, egyszerű, hihetetlenül ízletes, és igazi tuning a szervezetednek. Főzés közben a hagyma elveszíti az erejét, édeskéssé válik, ráadásul a borból elpárolog az alkohol.
Francia hagymaleves
Hozzávalók
- 4 db vöröshagyma
- 2 db póréhagyma
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 5 dl húsleves
- 2 teáskanál kakukkfű
- 1.5 dl fehér bor
- 1 evőkanál porcukor
- só
- szerecsendió
- bors
- 4 szelet bagett
- 4 szelet sajt
- 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés:
A hagymákat pucold meg, és vágd vékony szeletekre, félkarikákra, majd dobd rá az olvasztott vajra. Ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, szerecsendióval, és fonnyaszd kis lángon, gyakran megkeverve 15-20 percig. Amikor aranybarna, szórd rá a porcukrot, és kevergetve karamellizáld még pár percig, majd mehet rá a liszt. Öntsd fel húslevessel, borral, és főzd 10-15 percig.
A bagetteket rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olívaolajjal, rakd a szeletekre a sajtot, majd told a sütőbe 10 percre. Amikor a sajt megolvad, tedd a leves tetejére..
A fokhagymakrémleves is jót tesz a szervezeteddel ebben a hideg időben, kéksajtos pirítóssal különösen ízletes.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció