
Ínyenc francia hagymaleves forrón, sajtos bagettel: ez nem tejszínnel készül
Ha eddig még csak étteremben kóstoltad az ízekben gazdag francia hagymalevest, ideje otthon is elkészíteni!


Forró levesből télen soha nem elég! Nem fogod megbánni, ha legközelebb a francia hagymaleves mellett döntesz, hisz laktató, egyszerű, hihetetlenül ízletes, és igazi tuning a szervezetednek. Főzés közben a hagyma elveszíti az erejét, édeskéssé válik, ráadásul a borból elpárolog az alkohol.
Francia hagymaleves
Hozzávalók
- 4 db vöröshagyma
- 2 db póréhagyma
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 5 dl húsleves
- 2 teáskanál kakukkfű
- 1.5 dl fehér bor
- 1 evőkanál porcukor
- só
- szerecsendió
- bors
- 4 szelet bagett
- 4 szelet sajt
- 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés:
A hagymákat pucold meg, és vágd vékony szeletekre, félkarikákra, majd dobd rá az olvasztott vajra. Ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, szerecsendióval, és fonnyaszd kis lángon, gyakran megkeverve 15-20 percig. Amikor aranybarna, szórd rá a porcukrot, és kevergetve karamellizáld még pár percig, majd mehet rá a liszt. Öntsd fel húslevessel, borral, és főzd 10-15 percig.
A bagetteket rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olívaolajjal, rakd a szeletekre a sajtot, majd told a sütőbe 10 percre. Amikor a sajt megolvad, tedd a leves tetejére..
A fokhagymakrémleves is jót tesz a szervezeteddel ebben a hideg időben, kéksajtos pirítóssal különösen ízletes.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept