Macaron, tarte tatin és a többiek: 8 fantasztikus édesség, amit a franciáknak köszönhetünk
Csodás íz, könnyedség és dekoratív külső: ezek a francia édességek közös jellemzői. Összegyűjtöttük a legnépszerűbbeket, válogass kedvedre!
A francia konyha világhírű, az édességeikre is jellemző a sokszínűség, a kifinomultság és a lágyság. Ha híres francia sütit kell említeni, szinte mindenkinek a macaron jut először az eszébe. Pedig ismertek a pitéik, a krémes édességeik és az égetett tésztáik is.
Bár vannak könnyen elkészíthető receptjeik, például a kevert tésztás madeleine, több süti is komoly precizitást, türelmet és konyhai tapasztalatot igényel. Fontos, hogy minden édességhez minőségi alapanyagokat használnak. Válogass a legnépszerűbb francia sütik és a kipróbált receptek közül, majd vesd bele magad az élvezetekbe!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Képek: Getty Images.