Kakaós madeleine: nagyon egyszerű és finom a franciák kedvenc teasütije
Az omlós madeleine nem más, mint könnyű, kevert tészta mutatós, apró formában sütve.
A gyorsan összeállítható madeleine-ért te is bolondulni fogsz, ha kipróbálod. Rengeteg változata közül a kakaós az egyik legfinomabb és legkedveltebb. XV. Lajos udvarában vált népszerűvé, mert a király felesége rajongott a Madeleine nevű szobalány által készített kekszért. Azóta az egész világon imádják. Ebből a mennyiségből három adag kekszet kapsz.

Kakaós madeleine
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál víz
- 3 db tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 dkg sütőpor
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a kakaóport, a sütőport és a sót. Egy másik edényben habosítsd a vajat a cukorral és a vaníliával, majd forgasd hozzá a száraz hozzávalókat. A végén öntsd hozzá a vizet, és ismét keverd jól össze az egészet. A tésztát érdemes 10 percre a hűtőbe tenni, hogy kicsit besűrűsödjön.
Egy kisebb kanál segítségével töltsd meg a vajjal kikent sütőformát a kakaós masszával. Ha nincs formád, rakd egy habzsákba a tésztát, és formázz kagylókat. Told előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül 12 perc alatt.

Olvastad már?

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció