Kakaós madeleine: nagyon egyszerű és finom a franciák kedvenc teasütije
Az omlós madeleine nem más, mint könnyű, kevert tészta mutatós, apró formában sütve.

Kakaós madeleine: nagyon egyszerű és finom a franciák kedvenc teasütije
Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Finomítja a ráncokat, és csak egy-két csipet kell belőle: a mák hatását látványosan meghálálja a bőr »

Ez a tél egyik kedvenc színe, de ha nem figyelsz, öregíthet: így viseld a csokoládébarnát nőiesen »

Rövid hasizom-erősítő edzés kiálló pocak ellen: feszesíti a lógó bőrredőket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyorsan összeállítható madeleine-ért te is bolondulni fogsz, ha kipróbálod. Rengeteg változata közül a kakaós az egyik legfinomabb és legkedveltebb. XV. Lajos udvarában vált népszerűvé, mert a király felesége rajongott a Madeleine nevű szobalány által készített kekszért. Azóta az egész világon imádják. Ebből a mennyiségből három adag kekszet kapsz.

Kakaós madeleine

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál víz
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 dkg sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a kakaóport, a sütőport és a sót. Egy másik edényben habosítsd a vajat a cukorral és a vaníliával, majd forgasd hozzá a száraz hozzávalókat. A végén öntsd hozzá a vizet, és ismét keverd jól össze az egészet. A tésztát érdemes 10 percre a hűtőbe tenni, hogy kicsit besűrűsödjön.
 

Egy kisebb kanál segítségével töltsd meg a vajjal kikent sütőformát a kakaós masszával. Ha nincs formád, rakd egy habzsákba a tésztát, és formázz kagylókat. Told előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül 12 perc alatt.

Ezt is szeretjük