Kakaós madeleine: nagyon egyszerű és finom a franciák kedvenc teasütije
Az omlós madeleine nem más, mint könnyű, kevert tészta mutatós, apró formában sütve.

Kakaós madeleine: nagyon egyszerű és finom a franciák kedvenc teasütije
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyorsan összeállítható madeleine-ért te is bolondulni fogsz, ha kipróbálod. Rengeteg változata közül a kakaós az egyik legfinomabb és legkedveltebb. XV. Lajos udvarában vált népszerűvé, mert a király felesége rajongott a Madeleine nevű szobalány által készített kekszért. Azóta az egész világon imádják. Ebből a mennyiségből három adag kekszet kapsz.

Kakaós madeleine

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál víz
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 dkg sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a kakaóport, a sütőport és a sót. Egy másik edényben habosítsd a vajat a cukorral és a vaníliával, majd forgasd hozzá a száraz hozzávalókat. A végén öntsd hozzá a vizet, és ismét keverd jól össze az egészet. A tésztát érdemes 10 percre a hűtőbe tenni, hogy kicsit besűrűsödjön.
 

Egy kisebb kanál segítségével töltsd meg a vajjal kikent sütőformát a kakaós masszával. Ha nincs formád, rakd egy habzsákba a tésztát, és formázz kagylókat. Told előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül 12 perc alatt.

Ezt is szeretjük