Üde, édes és savanykás: a bomba jó francia citromtorta bevált receptje
A tészta ropogós, a krém lágy és kellemesen fanyar: ezt a francia citromtortát muszáj elkészítened!

Üde, édes és savanykás: a bomba jó francia citromtorta bevált receptje
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Két betű az esküvői tortán, amitől egyedi és ízléses lesz – Így helyezd el rajta »

Csak egy pufidzsekit visel a dögös ducimodell: a bugyi lemaradt az öltözékből »

3 durva sminkbaki, amit mindenki azonnal kiszúr: mégis sokan elkövetik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a citromtorta is pont olyan, mint a legtöbb francia süti: elegáns és tökéletes. Nyáron alkalmakra remek választás. Az alapja egy gyorsan és könnyen elkészíthető pite, a citromos krém pedig nagyon könnyű. Érdemes a kész sütit egy éjszakán át a hűtőben pihentetni. Tálaláskor díszítheted gyümölccsel, tejszínhabbal, mentával vagy citromfűvel. 

Francia citromtorta

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Citromos szószhoz

  • 17 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 4 db tojássárgája
  • 2.5 dl frissen préselt citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, és morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Gyorsan dolgozz, nehogy a kezedtől megolvadjon a vaj. Végül mehet hozzá a tojássárgája. Gyúrd össze, ha szükséges, mert nem akar összeállni a tészta, rakj még hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. Formázz belőle gombócot, csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe fél órára.
 

Pihentetést követően lisztezett felületen nyújtsd a tésztát akkorára, mint a piteformád, és egyengesd is bele. Szurkáld meg villával, és rakj rá sütőpapírt, majd egy kiló babot vagy lencsét nehezékként. Így biztosan nem púposodik fel a tészta. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20 percig, majd szedd le a nehezéket, a papírt, és hagyd még 10 percig a sütőben. 
 

Közben készítsd el a krémet. A frissen facsart citromlevet dolgozd simára a cukorral, a tojással és a tojássárgájával. Kis lángon, állandóan kevergetve melegítsd össze. Amikor már elég sűrű, pudingszerű a krém, húzd le a tűzről, és add hozzá több részletben a puha vajat. Egyengesd a krémet a pitére, és tedd vissza a sütőbe öt-hat percre. 

Ezt is szeretjük