Omlós, citromkrémes pite, ahogy a franciák készítik: egyszerre édes és savanykás
Kánikulában a savanykás desszerteknek képtelenség ellenállni: a franciák citromkrémes pitéje igazi álomdesszert.

francia-citromkremes-pite
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Feszesebbé, rugalmasabbá teszi a bőrt, és segíti a sejtmegújulást: krioterápiával sok bőrprobléma orvosolható »

Nem lesz közönséges a leopárdminta, ha így viseled: őrült sok variációt mutatunk »

Nem ütik meg a mércét, mégis sikeres modellek lettek: 7 nő, aki nem a magassága miatt került a kifutóra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a csodálatos, citromos pite remek lezárása lehet egy családi ebédnek, de ünnepi alkalmakra is elkészítheted. Az édes vajas tészta fantasztikusan omlós, amire tökéletes a kissé fanyar krém. Ne izgulj, ha a citromos massza túl lágy, remegős, amikor kiveszed a sütőből, mert hamar megszilárdul. A maradék tojásfehérjéből a pite tetejére habcsókot is készíthetsz. 

Francia, citromkrémes pite

Hozzávalók:

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db tojássárga
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál hideg víz

A krémhez

  • 5 db tojás
  • 1 db tojássárga
  • 20 dkg cukor
  • 1.5 dl tejszín
  • 2 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet és a porcukrot szitáld egy nagyobb tálba, rakd hozzá a sót és a hideg vajat. Morzsold össze, majd amikor már elég morzsalékos, készíts egy mélyedést a lisztes keverék közepébe. Rakd bele a tojássárgát, öntsd hozzá a hideg vizet, és gyúrd össze gyors mozdulatokkal. Amikor összeáll, fóliázd le, és tedd a hűtőbe fél órára. 
 

Pihentetést követően a tésztát tedd át lisztezett deszkára, és nyújtsd ki három milliméteresre, majd igazgasd bele egy közepes méretű piteformába. Villával szurkáld meg az alját több helyen, majd nehezéknek rakj rá száraz babot, és 180 fokon süsd 10 percig. 
 

A krémhez a tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a tojássárgát, és a cukorral keverd jó habosra. Részletekben dolgozd hozzá a tejszínt, majd a citrom reszelt héját és a kifacsart levét. A sima masszát öntsd az elősütött pitébe, és süsd még 25-35 percig. Tedd a hűtőbe legalább két-három órára. Díszítsd lime- vagy citromkarikákkal és citromfűvel. 
A citromos süti ricottával is ellenállhatatlan, ráadásul hihetetlenül egyszerű. 

Ezt is szeretjük